Sari la conținut

Cum să prepari popcornul ca să fie la fel de sănătos ca fructele

Cine nu adoră să mănânce floricele de porumb şi să urmărească programul preferat la televizor. Plăcerea de a mânca floricele este dublată şi de efectele pozitive pe care le au acestea asupra stării de sănătate.

Dacă sunt preparate cum trebuie, floricelele de porumb au un nivel scăzut de calorii, sunt bune pentru inimă şi circulaţia sângelui şi conţin o grămadă de nutrienţi necesari corpului.

”Floricelele de porumb, pregătite în casă, aşa cum le făcea bunica, sunt foarte sănătoase. Sunt cereale intergale, foarte benefice organismului. Condiţia este să nu fie prăjite în ulei sau unt. În popcornul de la microunde sunt puse grăsimi care le cresc enorm valoare calorică şi care sunt nesănătoase pentru inimă. În plus, se pune şi foarte multă sare, care ne afectează organismul”, spune nutriționistul Corina Zugravu.
Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania a scos la iveală faptul că floricelele de porumb conţin o cantitate mare de substanţe antioxidante numite polifenoli, într-o mai mare măsură decât conţin fructele sau legumele.

Polifenolii  reduc apariţia bolilor de inimă şi anumite tipuri de cancer.

”Porumbul conţine o gamă largă de uleiuri care sunt foarte benefice, respectiv Omega 3 şi Omega 6, dar şi vitaminele B şi E, care ajută chiar la înfrumuseţarea pielii. De altfel, popcornul este o alternativă foarte sănătoasă pentru gustări. În loc să stăm la televizor şi să mâncăm cipsuri sau alune extrem de sărate, putem opta pentru popcorn. Aşadar, floricelele sunt bune dacă se prepară cu cap”, adaugă Corina Zugravu.

Cu toate astea, popcornul nu poate fi un înlocuitor al produselor care conţin substanţe nutritive şi antioxidanţi ce nu se găsesc în cereale, însă caloriile puţine pot reprezenta un alt avantaj în faţa altor tipuri de cereale.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel