Puneti zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecati bine. Peste aceasta compozitie adaugati branza de vaci si o incorporati foarte bine. Apoi adaugati untul care este la temperatura camerei si incorporati-l si pe el foarte bine.
Adaugati faina pe care o puneti putin cate putin si amestecati astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugati smantana si incorporati foarte bine. La urma puneti si stafidele, omogenizati si compozitia este gata de pus in tava.
Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina si turnati compozitia in ea, nivelati-o putin si bagati-o la cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 45 – 50 de minute sau pana cand pasca este aurie deasupra. Se lasa la foc mic. Se lasa la racit peste noapte.
Inainte de a scoate pasca din forma, dezlipiti usor marginile cu un cutit ascutit si scoati pasca din tava.