Din cuprinsul articolului
Cum să prăjiți cartofii, astfel încât să se topească în gură. Secretul bucătarilor, dezvăluit: Crocanți la exterior și moi la interior – așa vor ieși cartofii prăjiți perfecți dacă urmezi pașii de mai jos.
Cum să iasă cartofii prăjiți crocanți la exterior și moi la interior? Există o tehnică care trebuie făcută înainte de prăjire. Albirea cartofilor este o modalitate excelentă de a-și păstra culoarea și prospețimea și de a vă asigura că fiecare bucată se gătește uniform.
Cartofi prăjiți perfect: crocanți la exterior și moi la interior
Așadar, vom vedea cum puteți pregăti cartofii astfel încât să aibă o textură și un gust uimitor, perfecti pentru orice masă.
Înmuierea cartofilor – acesta este primul pas important întrucât ajută la reducerea cantității de amidon din cartofi. Cu cât cantitatea de amidon este mai mică, cu atât aceștia vor fi mai crocanți. Secretul este să lași cartofii la înmuiat în apă rece pentru cel puțin o oră, mai ales dacă aceștia sunt făinoși.
Etape pentru prăjirea cartofilor
Urmați acești pași simpli pentru a vă pregăti perfect cartofii pentru prăjire:
- Umpleți o oală mare cu apă și adăugați o lingură de sare pentru un plus de aromă. Pentru a asigura înmuierea, folosiți cel puțin 1 litru de apă pentru fiecare kilogram de cartofi. Pune oala pe aragaz si asteapta sa fiarba apa. În același timp, umpleți un castron mare cu apă cu gheață pentru a o folosi mai târziu.
- În timp ce apa fierbe, spălați cartofii și tăiați-i în bucăți egale. Acest lucru va asigura că toate bucățile se gătesc uniform și mențin o textură uniformă. Dacă doriți să îndepărtați coaja, scufundați cartofii în apă clocotită pentru câteva secunde și apoi curățați-i de coajă.
- Puneți cartofii tăiați felii în apă clocotită. Nu umpleți prea mult oala – acest lucru va încetini procesul, deoarece apa își va pierde o parte din căldură. Ține cartofii timp de aproximativ 4 până la 5 minute până când încep să se înmoaie ușor, dar sunt încă fermi pe interior.
- Odată ce cartofii sunt gata, scoateți-i și scufundați-i imediat în vasul cu apă cu gheață. Acest lucru va opri rapid procesul de gătire și va păstra cartofii proaspeți și strălucitori la culoare. Păstrați-le în apă cu gheață pentru aceeași perioadă de timp în care au fost în apa clocotită.
- Scoateți cartofii din baia de gheață și uscați-i bine pe un prosop sau într-o strecurătoare. Uscarea este esențială deoarece prezența apei va îngreuna procesul de prăjire și va avea ca rezultat o textură neuniformă.
Prăjiți cartofii pentru o crustă perfectă
Odată ce cartofii sunt albiți și bine uscați, sunteți gata de prăjit. Încinge suficient ulei într-o tigaie adâncă – uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte pentru a crea o crustă crocantă instantanee. Prăjiți cartofii pe rând pentru a se prăjiți uniform. Lăsați-le să se gătească până devin rumene și crocante pe exterior, ceea ce durează de obicei aproximativ 3-4 minute.
Scurgeți cartofii prăjiți pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime și asezonați cu sare după gust cât sunt încă fierbinți. Astfel vor absorbi mai bine condimentele. Puteți adăuga și alte condimente la alegere pentru a da diferite nuanțe gustului. Urmați acești pași și vă veți bucura de cartofi perfecti pentru orice masă.