John Christofer este un specialist în medicină naturistă din SUA și are o mulțime de lucrări publicate pe tema vindecării naturale, cu ajutorul plantelor. Deși nu și-a luat niciodată doctoratul, a fost întotdeauna cunoscut drept dr. Christopher și a avut un mare impact în ceea ce privește medicina alternativă.
Dr. Christopher, susține că nu a pierdut niciun pacient, în 35 de ani de muncă. Specialistul a dezvăluit cum poate fi împiedicată apariția unui infarct în doar 60 de secunde.
Secretul este ardeiul iute! Dacă este nevoie să oprești un atac de cord iminent trebuie să pui o lingură de ardei iute pulbere într-un pahar cu apă călduță și să bei.
Ardeiul iute controlează ritmul cardiac și ajută la transportul sângelui. În acest caz, buna circulație este restabilită, iar atacul de cord este oprit la limită.
7 semne că urmează să faci infarct
- Amorțirea brațelor sau a picioarelor
Deși acest simptom este adeasea cauzat de lezarea unui nerv sau de artrită, amorțirea membrelor poate fi și un semn al infarctului.
- Greaţă
Stările de greaţă care vor culmina cu vomă şi paloarea sunt alte semnale de alarmă. De obicei, aceste stări sugerează o tulburare digestivă, dar pot prevesti şi un atac de cord. Dacă aceste stări sunt însoţite şi de o durere puternică în piept trebuie să apelaţi cât mai repede la medic.
- Scurtarea respirației
Atât atacul de panică, dar și infarctul duc la scurtarea respirației. Ca să faceți diferența trebuie să știți că atacul de panică este declanșat de un eveniment stresant și este însoțit și de alte simptome precum frică intensă, tremurături, teama de moarte. În plus, atacul de panică apare brusc, iar simptomele dispar în cinci minute, pe când simptomele infarctului încep ușor și persistă.
- Dureri de maxilar
În momentul unui atac de cord, multe persoane pot simţi o durere în zona gâtului sau a umărului ori pot avea senzaţia că durerea iradiază către maxilar, cu preponderenţă către barbă şi către urechi. Specialiştii spun că, în mod special la femei, poate fi resimţită în timpul atacului de cord o durere între omoplaţi. Un semnal de alarmă este mai ales atunci când aceste dureri apar şi dispar, nu când persistă.
- Amețeli
Când inima nu primeşte suficient sânge nu beneficiază de cantitatea de oxigen de care are nevoie. Şi când organismul nu primeşte suficient oxigen apare senzaţia de ameţeală.
- Durere în zona pieptului
Durerea nu trebuie să fie severă sau bruscă, ar putea apărea și dispărea, așa că poate fi adesea confundată cu indigestia sau arsurile la stomac. În cazul în care nu apare la scurt timp după masă și dacă vă confruntați, de asemenea cu simptome precum greața, trebuie să mergeți neapărat la medic.
- Oboseală
Aproximativ 70% dintre pacientele cu afecţiuni cardiace s-au plâns de stări de oboseală cu doar câteva săptămâni înainte de un atac de cord. Medicii spun că vă puteţi da seama cu uşurinţă dacă oboseala pe care o simţiţi este cauzată de inimă şi nu de activităţile zilnice. Astfel, dacă simţiţi stare de extenuare care nu vă permite nici măcar să vă daţi jos din pat, darămite să mai fiţi apţi de alte activităţi, sunaţi la medic.