Din cuprinsul articolului
Cum să nu renunți la obiectivele pe care ți le-ai propus? Cu toții am trecut prin asta. Pe 31 decembrie ești cu prietenii tăi și discutați rezoluțiile pe care le veți lua la miezul nopții.
În luna ianuarie, oamenii se uită înapoi la anul trecut și se străduiesc să devină mai buni. Ai putea spune că rezoluțiile de Anul Nou sunt o șansă de a apăsa butonul proverbial de„resetare”. Dar apoi ceva se întâmplă și, după câteva săptămâni, agenda ți se umple și motivația îți slăbește. De fapt, datele arată că peste 80% dintre rezoluțiile de Anul Nou eșuează până în februarie – adesea din cauza lipsei de planificare sau doar din cauza așteptărilor puțin prea mari.
Pe la jumătatea lui ianuarie mulți dintre noi încep să renunțe la obiectivele ambițioase. Schimbă sala de sport cu televizorul, ideea de ianuarie “pe sec” cu un Martini sec și vechile obiceiuri ajung să înlocuiască comportamentele dorite. În ultimul an, cele mai încălcate obiective de Anul Nou au fost: exercițiile fizice, renunțarea la fumat, slăbitul și alimentația sănătoasă. Deci, cum am putea să fim consecvenți pe termen lung?
Știm cu toții că fumatul este dăunător. Cu toate acestea, există încă aproximativ 4 milioane de fumători în România.
În fumul de țigară există peste 6.000 de substanțe, dintre care aproximativ 100 au fost identificate de autoritățile de sănătate publică ca fiind nocive sau potențial nocive. Mulți cred că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, dar, deși creează dependență și nu este lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului. Fumul produs ca urmare a arderii este principala cauză a bolilor asociate fumatului.
Cea mai bună decizie este să renunți complet la țigări și la nicotină, iar milioane de oameni reușesc acest lucru, în fiecare an. Însă, acei adulți care continuă să fumeze ar putea dori să exploreze știința și inovația din spatele alternativelor fără fum. Produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă, deși creează dependență și nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alternativă mult mai bună pentru adulți decât continuarea fumatului,
Diferența fundamentală dintre produsele fără fum și țigări este că alternativele fără fum oferă nicotină fără ardere. Când procesul de ardere și fumul care rezultă sunt îndepărtate, nivelurile de substanțe nocive și potențial nocive pot fi reduse semnificativ în comparație cu fumul de țigară. Este important să ne amintim că produsele fără fum sunt destinate adulților, ca alternative la continuarea fumatului. Ele nu sunt concepute ca produse care să ajute la renunțarea la fumat. Cea mai bună decizie este să renunți complet la țigări și la nicotină.
„Material realizat cu susținerea Philip Morris România”
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…