În această perioadă, pielea devine mai uscat și mai fragilă. Cauza? Aerului rece și vântul. Cu toate acestea, există câteva metode prin care putem preveni pielea uscată în timpul iernii.
Cum să menții piele hidratată în timpul iernii?
Vei avea un ten perfect dacă vei acorda o atenție deosebită pielii. Experții recomandă să folosim produse special pentru hidratarea pielii.
Dacă veți ține cont de sfaturile specialiștilor de mai jos veți avea un ten curat și luminos.
Trebuie să te demachiezi în fiecare seară și dimineață pe față, pentru a îndepărta rezidurile lăsate peste noapte sau zi pe piele.
După ce ai respectat acest aspect zilnic, trebuie să ai la îndemână întotdeauna o cremă hidratantă, care să-ți lase pielea să respire și să o hrănească în același timp.
De altfel, pentru pielea sensibilă din jurul ochilor trebuie să te dai zilnic cu o cermă specială.
În perioada de iarnă, alimentația are un rol important. Trebuie să consumăm cât mai multe fructe și legume pentru a ne dezvolta sistemul imunitar, dar și pentru a ne proteja natural pielea.
De altfel, în perioada rece trebuie să consumăm cât mai multe lichide pentru hidratarea naturală a pielii.
Un aspect de care trebuie să țină cont toate femeile este că o dată pe săptămână tebuie să-și exfolieze tenul cu un gomaj natural și să aplice o mască hidratantă pentru față.
Nu mai cumpăra soluții cosmetice profesionale. Poți face singur acasă o mască exfoliantă combinând miere de albine cu zaț de cafea, ulei de măsline cu zaț sau lapte si zat de cafea:
- Gomaj din zaț de cafea și o linguriță de miere
Pentru această masca ai nevoie de o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de zaț de cafea și o linguriță de miere. Amesteca toate ingredientele într-un bol și aplica pasta obținută pe fata, în timp ce masezi pielea prin mișcări circulare ușoare. Lasă compoziția să acționeze timp de 10 minute, iar apoi clătește cu apa călduță și aplica o crema hidratanta. - Gomaj cu lapte și zaț de cafea
Masca cu lapte și zaț de cafea iți vă lasă tenul catifelat, proaspăt și luminos. Pentru aceasta masca exfolianta trebuie să amesteci zațul de la o cana de cafea cu 100 ml de lapte. Este important că amestecul rezultat să aibă o compoziție cremoasa, pentru a nu aluneca de pe fata. Las-o apoi să acționeze timp de 20 de minute, după care clăteste-te pe fata cu mișcari circulare ușoare, că să îi oferi pielii o exfoliere profunda. La final aplica o crema intensiv hidratanta. - Gomaj cu zaț de cafea și ulei de măsline
Se spune că acest amestec reduce efectele îmbătrânirii astfel încât rivalizează cu o ședință cu botox. Uleiul de măsline este folosit deja de secole pentru produsele de frumusețe datorita antioxidanților care păstrează pielea fina și supla. Zațul este un abraziv natural și ajuta la curatatea porilor și, în același timp, este antibacterian.
Toarnă doua lingurițe de ulei de măsline într-un castron. Apoi adaugă doua lingurițe de zaț de cafea. Amesteca și aplica pe țoață suprafață tenului și mașează ușor cu mișcări circulare. La final, clătește cu apa calda. Nu este nevoie să mai aplici crema, deoarece uleiul de măsline are efect hidratant.
Crema cu protecție solară este importantă
Primul lucru la care ne gândim când auzim cremă cu protecție solară este o cremă specială pentru timpul verii, atunci când mergem la plajă. Cu toate acestea, radiațiile UV își pot face simțită prezența și în timpul iernii, acestea afectând umiditatea pielii.
Nu este nevoie de o cremă cu SPF 50, Asociația Academiei Americane de Dermatologie recomandând o cremă cu SPF 30.
Tratamentele peste noapte nu trebuie uitate
O altă metodă pentru a preveni pielea uscată în timpul iernii o reprezintă cremele de noapte. Acestea ajută atât la prevenire, cât și la revitalizare. Așadar, emolienții pentru hidratare sunt cea mai bună alegere, având în vedere că pielea va avea timpul necesar pentru a absorbi crema.
Renunțarea la produsele care conțin alcool
Tenul poate fi extrem de sensibil în această perioadă, motiv pentru care ar fi mai bine să renunți la produsele care conțin alcool. În locul acestora poți folosi o cremă hidratantă, potrivit Capital.