Sari la conținut

Cum să menții pâinea proaspătă până la 2 săptămâni. Trucul pe care puțini îl știu

Cum să menții pâinea proaspătă până la 2 săptămâni. Pâinea este nelipsită din dieta românilor, dar mulți se confruntă cu problema de a o păstra proaspătă pentru mai mult timp. Este frustrant să vezi că o pâine cumpărată recent trebuie aruncată din cauză că s-a întărit sau a făcut mucegai. Cu toate acestea, există un truc simplu pe care gospodinele îl folosesc pentru a prelungi durata de viață a pâinii până la două săptămâni.

În loc să o lăsați învelită într-un prosop sau să o puneți în congelator, soluția surprinzătoare este să o depozitați în frigider. Acest lucru va ajuta la menținerea prospețimii și gustului pâinii pentru o perioadă mai îndelungată. Mai mult decât atât, depozitarea în frigider poate reduce înmulțirea bacteriilor și previne formarea mucegaiului.

Atunci când o păstrați în frigider, este recomandat să o țineți într-o pungă de plastic, cu mici găuri pentru a permite circulația aerului și pentru a evita acumularea de umiditate. Astfel, pâinea poate „respira” și să rămână proaspătă mai mult timp.

Cum te asiguri că achiziționezi pâinea cea mai proaspătă

Este important și să alegeți momentul potrivit pentru a cumpăra pâinea din magazin. Un truc util este să observați eticheta de pe pachet, deoarece unele zile ale săptămânii pot fi notate cu diferite culori, indicând astfel când a fost coaptă pâinea, ceea ce vă poate ajuta să selectați mereu o pâine proaspătă.

De exemplu, clama albastră reprezintă ziua de luni, cea verde este corelată cu ziua de marți, iar în ceea ce privește clama roșie, aceasta este făcută joia. În schimb, ziua de vineri este reprezentată de o clamă albă, iar dacă pâinea a fost produsă sâmbăta va avea o clamă galbenă. Astfel, în funcție de ziua în care mergi la cumpărături, poți alege o pâine făcută cu puțin timp înainte. Culoarea clemei îți va arăta acest aspect.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel