Din cuprinsul articolului
Temperaturile scăzute din ultima perioadă,aduc cu sine și costuri semnificative pentru energie, așa că poate nu este cea mai bună soluție să dați la maxim căldura. Fie că locuiți într-o clădire cu încălzire centralizată, fie că locuința dvs. are încălzire în cameră, există întotdeauna câteva trucuri care vă pot aduce economii mari și o iarnă mai caldă.
Când vine vorba de perdele, aceasta înseamnă adăugarea unui strat suplimentar pe partea ferestrei, așa cum se întâmplă uneori în hoteluri. Acesta poate fi confecționat din bumbac sau in și poate fi cusut manual pe partea superioară a perdelei, cu ajutorul unei rejanse. Când vine primăvara, îl dai jos la fel de ușor cum l-ai cusut.
Există chiar și perdele speciale pentru acest scop, o căptușeală specială care asigură un anumit nivel de izolare termică.
Profitați de soare și permiteți-i să încălzească încăperea în timpul zilei. Cu toate acestea, la căderea nopții, trageți perdelele și draperiile, deoarece până la 25% din pierderile de căldură provin de la aceste suprafețe.
Dacă aveți jaluzele exterioare, țineți-le coborâte pe timp de noapte. Pe lângă faptul că îmbunătățesc nivelul de securitate al casei dumneavoastră, acestea pot crește temperatura interioară cu aproximativ două grade.
Sigur le știi: sunt suluri textile ori îmbrăcate în textile, care împiedică frigul să intre și căldura să iasă pe sub uși ori ferestre. Le poți confecționa cu ușurință chiar tu, dintr-un ciorap lung, în care ai îndesat resturi de material textil, melană sau vata.
Dacă aveți o cameră de oaspeți, sau o încăpere de depozitare pe care nu o utilizați cu adevărat, închideți ușa. Cu cât este mai mare casa, cu atât este mai scumpă încălzirea. Dacă închideți câteva din aceste camere neutilizate, tocmai ați redus numărul total de metri pătrați de acasă care necesită încălzire.
Mochetele şi covoarele vă oferă caldură și dau viață întregii tale locuințe. Acestea acționează ca un strat de izolație pentru podeaua, păstrând căldura înăuntru și oferind o atingere caldă când păşiţi cu picioarele goale!
Ventilatoarele și hota mișcă aerul din casă afară, dar și permit frigului să ajungă în casă, prin faptul că există canale ori burlane care fac legătură. folosește-le cât mai puțin.
Pe principiul foliei de aluminiu montate pe geamuri vara, această improvizație te va ajuta să distribui mai bine căldură în încăpere. Funcționează la caloriferele cu elemenți (cum sunt cele din fontă ori din baie), pentru că în cazul lor exista spațiu prin care să fie difuzată căldură, susține Republica.
Evitați așezarea canapelei și a mobilierului mare sub un orificiu de încălzire sau în apropierea radiatorului. În loc să ai o încălzire uniformă în toată camera, canapeaua va ajunge să absoarbă o mare parte din căldură.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…