Din cuprinsul articolului
Cum să mâncăm corect pâine? Acest aliment extre de gustos, dar foarte periculor este nelipsit de pe masa oricărui român. Dacă în străinătate, cantiatea de pâine a fost redusă și chiar înlocuită la masă, din păcate, nu putem spune același lucru și în cazul nostru.
De cele mai multe ori, Postul Crăciunului este e perioadă extrem de aspră, pentru că mulți români își schimbă total alimentația. Cum posibilitățile de meniu sunt destul de limitate, majoritatea celor ce țin postul se limitează la câteva alimente: paste, cartofi, alimente de patiserie și multă pâine.
Imediat după post, vine Crăciunul – unde obiceiul festin se schimbă forțat.
Așa poți să-ți păstrezi și silueta nu departe de kilogramele cu care ești obișnuit, nefăcând excese prea multe. Preparatele astfel pot să fie sănătoase, gustoase și dietetice.
Cea mai grea de crezut și de făcut e cina. Pentru seară e o variantă bună să mănânci salate sau mâncăruri gătite cu măsline, brânză tofu și garnitură de legume.
„Legumele care se potrivesc seara ar fi ciupercile, fasolea verde, varza, vinetele, dovleceii, ardeii, chiar sub forma de ardei copți. Există o multitudine de alegeri posibile, cu condiția ca toate alimentele să fie gătite sub forma ”sănătos, gustos și dietetic”, spune Laura Ene.
Orice masă bogată care depășete orele 20:00 este considerată mâncare de noapte, asta fiind una din lucrurile pe care trebuie să le ai mereu în vedere.
„Postul este o mare provocare, mai ales pentru cei care se străduiesc să slăbească. Important e să alegem făinoase integrale, pâine integrală, de graham, de secară pe care să o combinăm cu o fasole bătută, humus, zacuscă sau salată de vinete. Asta s-ar potrivit cel mai bine în prima parte a zilei. Sigur, are încărcătură calorică destul de mare, dar aceste calorii pot fi consumate până seara. Nu este deloc potrivit însă să mâncăm sandwich-uri de genul acesta seara. Nu fasolea bătută în sine, ci faptul că o decorăm cu foarte multă ceapă prăjită. Nici măcar ceapa prăjită nu este o problemă, atât timp cât este prăjită într-o lingură de ulei.Și dacă pentru trei porții de mâncare folosim o lingură de ulei, și prăjim ceapa în această lingură de ulei, adăugând puțină apă și suc de roșii, ne poate ieși un rântaș dietetic permis pentru oricine” Laura Ene, nutriționist,
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…