Categories: Expertul zilei

Cum să mâncăm corect pâine, fără să ne îngrăsăm? Ne explică Laura Ene, nutriționist

Cum să mâncăm corect pâine? Acest aliment extre de gustos, dar foarte periculor este nelipsit de pe masa oricărui român. Dacă în străinătate, cantiatea de pâine a fost redusă și chiar înlocuită la masă, din păcate, nu putem spune același lucru și în cazul nostru.

Postul Crăciunului vine cu un consum crescut de pâine în rândul românilor

De cele mai multe ori, Postul Crăciunului este e perioadă extrem de aspră, pentru că mulți români își schimbă total alimentația. Cum posibilitățile de meniu sunt destul de limitate, majoritatea celor ce țin postul se limitează la câteva alimente: paste, cartofi, alimente de patiserie și multă pâine.

Imediat după post, vine Crăciunul – unde obiceiul festin se schimbă forțat.

Nutriționistul Laura Ene vine în ajutor cu câteva ponturi și combinații alimentare care i-ar putea ajuta pe cei mai mulți în această perioadă.

Așa poți să-ți păstrezi și silueta nu departe de kilogramele cu care ești obișnuit, nefăcând excese prea multe. Preparatele astfel pot să fie sănătoase, gustoase și dietetice.

Cea mai grea de crezut și de făcut e cina. Pentru seară e o variantă bună să mănânci salate sau mâncăruri gătite cu măsline, brânză tofu și garnitură de legume.

„Legumele care se potrivesc seara ar fi ciupercile, fasolea verde, varza, vinetele, dovleceii, ardeii, chiar sub forma de ardei copți. Există o multitudine de alegeri posibile, cu condiția ca toate alimentele să fie gătite sub forma ”sănătos, gustos și dietetic”, spune Laura Ene.

Orice masă bogată care depășete orele 20:00 este considerată mâncare de noapte, asta fiind una din lucrurile pe care trebuie să le ai mereu în vedere.

„Postul este o mare provocare, mai ales pentru cei care se străduiesc să slăbească”

„Postul este o mare provocare, mai ales pentru cei care se străduiesc să slăbească. Important e să alegem făinoase integrale, pâine integrală, de graham, de secară pe care să o combinăm cu o fasole bătută, humus, zacuscă sau salată de vinete. Asta s-ar potrivit cel mai bine în prima parte a zilei. Sigur, are încărcătură calorică destul de mare, dar aceste calorii pot fi consumate până seara. Nu este deloc potrivit însă să mâncăm sandwich-uri de genul acesta seara. Nu fasolea bătută în sine, ci faptul că o decorăm cu foarte multă ceapă prăjită. Nici măcar ceapa prăjită nu este o problemă, atât timp cât este prăjită într-o lingură de ulei.Și dacă pentru trei porții de mâncare folosim o lingură de ulei, și prăjim ceapa în această lingură de ulei, adăugând puțină apă și suc de roșii, ne poate ieși un rântaș dietetic permis pentru oricine” Laura Ene, nutriționist,

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

3 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

23 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

43 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: