Din cuprinsul articolului
O viață solicitantă nu ne pune foarte mult timp la dispoziție pentru a avea grijă de organismul nostru așa cum ar trebui. De multe ori, mâncărurile și gustările rapide sunt foarte nesănătoase și conțin multe substanțe dăunătoare. Consumate frecvent, acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. Cum să mănânci sănătos, în ciuda programului încărcat, ne dezvăluie nutriționistul Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.
„Suntem mereu pe fugă, mereu ne grăbim undeva, mereu în criză de timp. Fie din cauza programului de lucru, fie din cauza unei vieți de familie foarte solicitantă, fie din cauza amândurora, subiectul lipsei de timp apare în mod constant în discuțiile despre mâncat sănătos, și înțeleg de ce, pentru că și eu trec prin situații similare de cele mai multe ori.
Dacă aveți un program încărcat puteți apela la aceste mici trucuri care vă pot simplifica puțin viața:
Gătește câte 2-3 porții de mâncare o dată. În felul acesta, reduci semnificativ timpul de pregătire a meselor.-Asortează mâncarea gătită cu diferite salate, pentru a evita plictiseala.
-O porție de spanac sotat poate deveni o garnitură interesantă pentru o salată de quinoa cu morcov ras sau poate acompania foarte bine o salată de ardei copți.
-Prepară mâncarea în cantități mai mari și apoi dichisește-o cu tot felul de sosuri și condimente. De exemplu, sautee-ul de morcovi poate fi condimentat cu zeamă de lime, chimen și chilli pentru o notă exotică sau îl poți asorta cu pătrunjel verde, piper alb și zeamă de lămâie, pentru o aromă tradițională.
-Folosește legume congelate pentru garnituri, ai mai multe opțiuni ușor de preparat și eviți plictiseala culinară.
-Folosește conserve: năut, linte. Economisești timp în prepararea anumitor mese dacă alegi ingrediente gata preparate.
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…