Categories: Ştiri sănătate

Cum să mănânci pe timp de pandemie? Sfaturile unui nutriționist pentru menținerea greutății

Încă de la începutul pandemiei, multe persoane își fac griji că stilul de viață mai liniștit, sedentar, își va pune amprenta pe aspectul fizic. Fie că este vorba despre stilul de viață nesănătos, despre mâncatul emoțional sau lipsa de mișcare, multe persoane au simțit efectele pandemiei din acest punct de vedere. Care este trucul ce te scapă de kilogramele în plus și cum să mănânci pe timp de pandemie?

În această circumstanță, specialiștii sunt de părere că mulți oameni mănâncă necontrolat, din cauza emoțiilor adunate sau a plictiselii. Acest lucru este asociat cu liniștea, pentru că mâncarea ne face să ne simțim în siguranță. De aceea, în perioade dificile, creierul încearcă automat să se echilibreze, folosind mâncarea. Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre cum să mănânci pe timp de pandemie, potrivit Digi24.

„Mâncarea mai are un rol asupra organismului nostru, nu doar ne hrănește corpul, dar ne și dă o stare de bine, o liniște, din punct de vedere psihologic. Și atunci, toată această anxietate, teamă, nesiguranță în care trăim va avea tendința să fie compensată, neutralizată cu mâncare”, afirmă Mihaela Bilic, nutriționist, potrivit Digi24.

De ce ne îngrășăm?

„Se spune, în cărțile de nutriție: doza face otrava. Nu putem împărți mâncarea în sănătoasă/nesănătoasă, mâncare care îngrașă și mâncare care slăbește: totul ține de cantitate!”, explică nutriționistul.

Așadar, nu putem clasifica alimentele numai după conținutul caloric. Cantitatea este, de fapt, factorul esențial în menținerea greutății. De asemenea, greutatea noastră depinde și de modul de preparare al alimentelor consumate. Care este cea mai sănătoasă alternativă?

„În momentul în care mâncăm tot felul de lucruri care sunt ambalate în pachețele colorate și stau foarte mult pe rafturile supermaketului, aceste lucruri sunt de obicei extrem de concentrate în grăsime, în zahăr și în calorii. Ele au un volum mic și ne dau senzația că nu mâncăm cantitate mare.

Întotdeauna românii au mâncat ciorbă, au mâncat tocăniță, au mâncat lucruri gătite și nu le-au făcut rău și nici nu s-au îngrășat. Atâta vreme cât nu exagerăm cu prăjeala, nu pot să spun decât că pentru sănătatea noastră este un beneficiu, bineînțeles ținând cont de dimensiunea porției”, explică Mihaela Bilic.

 

Recent Posts

Cum să folosești merele pentru curățarea ficatului?

Corpul trebuie purificat la intervale regulate pentru a se bucura de sănătate, deoarece, la fel…

9 minute ago

Pr. Calistrat: Cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care îl poate face omul!

Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, a ajuns faimos pe rețelele de socializare…

39 de minute ago

Horoscop Mariana Cojocaru. O zodie primește ajutor divin! La ce trebuie să fiți atenți

Mariana Cojocaru a venit cu o atenționare puternică pentru un semn zodiacal. Plantele se află…

o oră ago

Cutremur la Casa Regală. Regele Charles, în pericol din cauza bolii reginei Camilla

Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…

2 ore ago

Iisus se întoarce pe Pământ: revelația secretă codată pe care puțini au văzut-o în Biblie

Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…

2 ore ago

Medic: persoanele care NU mănâncă ASTA fac cel mai adesea diabet

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…

3 ore ago

Citeste si: