Oamenii de știință au descoperit o metodă prin care poți reduce cu 60% numărul de calorii pe care îl conține orezul.
Tot ce trebuie să faci e să îl gătești cu ulei de cocos și să îl lași 12 ore la frigider înainte să-l consumi. Potrivit medicilor, e mai indicat să îl consumi rece pentru că dacă îl reîncălzești poate deveni toxic.
Ei susțin că acet mod de preparare crește de două ori cantitatea de amidon rezistent.
După gătire au pus orezul la frigider pentru 12 ore.
Coordonatorul studiului, Sudhair James de la The College of Chemical Sciences spune că aceasta este cel mai bun mod de preparare al orezului deoarece reduce numărul de calorii cu 50-60%. ”Am descoperit că prin creșterea concentrației de amidon rezistent, putem combate problema obezității”.
Sudhair James a explicat că amidonul poate fi de două feluri: cel care se digeră și cel care nu se digeră. Orezul conține ambele tipuri de amidon.
Spre deosebire de amidonul digerabil, cel nedigerabil nu se descompune în intestine, unde în mod normal, carbohidrații sunt metabolizați în glucoză și în alte zaharuri simple și absorbit în sânge.
Așa că, cercetătorii au descoperit că dacă pot transforma amidonul ddigerabil în amidon nedigerabil, ar putea scădea numărul de calorii din orez.
Cercetarea a fost prezentată la Întâlnirea Națională a Societății Americane de Chimie (ACS).