Din cuprinsul articolului
Cum să mănânci desert fără să te îngrași. Dr. Elena Țambrea spune în ce condiții se poate mâncăm un desert pe săptămână, dar fără să punem în pericol slăbitul?
În cadrul unei diete echilibrate, desertul poate să fie o parte sănătoasă și satisfăcătoare a regimului alimentar. Află cum poți să alegi desertul potrivit și cum să îl combini cu alte alimente astfel încât să slăbești sănătos și, potrivit medicului, să îți satisfaci pofta de dulce.
Medicul nutriționist spune că „ zahărul din trestie, zahărul din cocos, zahărul brun, zahărul allb este tot zahăr, crește la fel de mult glicemia.Și zahărul de arțar, efectiv este zahăr, crește glicemia și este pro inflamator.
„În slăbit, eu dau voie la un desert pe săptămână în următoarele două condiții:
Deci, dacă îl vreau la micul dejun, poate să fie o doză dublă de iaurt, adică 300 de grame deiaurt semidegresat, să nu aduc și grăsimi odată cu zahărul, că sunt două surse de energie și atunci corpul va face o rezervă. Sau la prânz, dar dacă ai mâncat la felul întâi doar salată și carne, sau salată și ou sau salată și brânză, salată și pește”, conchide medicul într-o postare pe un cont de socializare.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…