Sari la conținut

Cum să îți reduci riscul de cancer. Există cinci moduri, potrivit cercetătorilor

cancer
Sursă foto: Getty Images
Modalitați de reducere a cancerului

Cum să îți reduci riscul de cancer. Cancerul este o boală complexă cu diverse cauze, iar oamenii de știință au arătat că există mai multe modalități de reducere a riscului de apariție a cancerului.

Modalități de reducere a riscului de apariție a cancerului

  • Renunțarea la fumat este cel mai important pas pentru reducerea riscului de cancer, deoarece este cea mai mare cauză prevenibilă a cancerului. Consumul de tutun afectează întregul organism, nu doar plămânii, și poate duce la apariția diferitelor tipuri de cancer. Renunțarea la fumat este cel mai eficient mod de a reduce riscul de cancer și este esențial să vă păstrați casa și mediul fără fum.
  • Excesul de grăsime corporală declanșează eliberarea anumitor hormoni care pot favoriza dezvoltarea cancerului, iar obezitatea este legată de un risc mai mare de cancer mamar, colorectal, endometrial, esofagian, renal și pancreatic. Implicarea în activități fizice regulate, cum ar fi pauzele de mers pe jos în timpul serviciului sau birourile în picioare în timp ce lucrați la calculator, pot contribui la scăderea riscului de cancer.

Dieta sănătoasă, modalitate de a reduce riscul de cancer

dieta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Adoptarea unei diete sănătoase, care constă în principal din alimente pe bază de plante, este o altă modalitate de a reduce riscul de cancer. Limitarea alimentelor procesate, a zahărului, a grăsimilor saturate și adoptarea unei diete în stil mediteranean pot contribui, de asemenea, la scăderea riscului de cancer.
  • Limitarea consumului de alcool este, de asemenea, esențială pentru prevenirea cancerului deoarece crește riscul cu cantitatea consumată în mod regulat în timp. Renunțarea la alcool ajută la scăderea riscului, dar moderația este esențială.

Protejarea împotriva expunerii la soare

Protejarea împotriva expunerii la soare și vaccinarea sunt esențiale pentru prevenirea cancerului de piele, inclusiv a melanomului, unul dintre cele mai frecvente și prevenibile tipuri de cancer. Folosiți protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare, căutați umbra și purtați îmbrăcăminte de protecție.

Vaccinarea împotriva anumitor virusuri

În plus față de protecția solară, vaccinarea împotriva anumitor virusuri poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer, cum ar fi vaccinul împotriva papilomavirusului uman (HPV) recomandat adolescentelor. Adoptând un stil de viață sănătos, puteți reduce riscul de cancer, îmbunătăți starea generală de sănătate și, eventual, fi mai fericit cu noua dumneavoastră persoană, potrivit celor de la MedicalXpress.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel