Din cuprinsul articolului
Când ne gândim la creier și la diferitele moduri în care îi putem menține sănătatea, adesea, ne oprim numai la alimentație. Cu siguranță, alimentația este un factor decisiv, însă există anumite exerciții și obiceiuri pe care le poți aplica pentru a avea un creier mult mai ager.
Stilul de viață, în sine, este cheia unui creier tânăr și sănătos. Un stil de viață echilibrat include trei elemente fundamentale: odihna, exercițiile fizice și alimentația. Iată ce poți face pentru a obține o armonie între cele trei și pentru a menține sănătatea creierului.
Exerciții fizice
Nu trebuie să faci un sport de performanță pentru beneficiile pe care mișcarea ți le oferă. Dansul, grădinăritul, mersul cu bicicleta sau chiar plimbatul obișnuit cresc nivelul endorfinelor (care dau o stare de bine și fericire) și reduc tensiunea neuromusculară.
De asemenea, în timpul efortului fizic, creierul se oxigenează mult mai bine. Oxigenul este esențial pentru funcționarea normală a acestui organ și, dacă este posibil, este indicat să faci mișcare în aer liber.
Odihna
Este esențial să dormi între 7 și 8 ore în fiecare noapte, potrivit doc.ro. În timpul somnului, organismul se regenerează și își restabilește funcțiile organismului. Aici este inclus și creierul, care este unul dintre cele mai solicitate organe.
Somnul ne ajută să avem o memorie mai bună și să avem o capacitate mai mare de înțelegere, gândire și analiză.
Alimentația
Alimentația este un factor decisiv pentru sănătatea creierului. Anumite alimente sunt un adevărat combustibil pentru mintea noastră și îi oferă creierului nutrienții necesari pentru o funcționare optimă.
Iată câteva alimente benefice:
Așa cum facem exerciții fizice pentru a ne menține masa musculară, există exerciții mintale pentru a-ți menține creierul tânăr și ager. Scrisul de mână, cititul, rebusul, sudoku și orice alt joc care îți testează abilitățile de concentrare și memorie îți vor folosi drept exerciții pentru „tonifierea” minții.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…