Categories: Ştiri sănătate

Cum să îți îmbunătățești starea generală de sănătate? Sfaturi utile oferite de un expert în nutriție și fitness

Multe persoane care vor să adopte un stil de viață sănătos, să piardă în greutate sau să își îmbunătățească condiția fizică fac o trecere bruscă de la rutina cu care organismul lor a fost obișnuit. Dietele nu sunt universale, iar stilul de viață trebuie adaptat în funcție de nevoile propriului organism. Iată care sunt regulile principale care te ajută să îți îmbunătățești starea generală de sănătate, în mod natural și echilibrat!

Majoritatea persoanelor care încep un stil de viață sănătos sau o dietă de slăbit nu obțin rezultatele dorite. De cele mai multe ori, dietele nu sunt adaptate nevoilor organismului sau planul nu este destul de echilibrat. Cori Grămescu, nutriționist și expert în fitness, ne oferă pe pagina sa de Facebook sfaturi utile care nepot ajuta să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.

1.Bea multă apă

Corpul are în mod normal nevoie de 2 litri de apă pe zi pentru a funcţiona optim, în condiţii normale. Deci, asigură-te că bei această cantitate zilnic pentru că te ajută să elimini toxinele, îţi menţine pielea hidratată şi corpul pregătit pentru efort fizic.

2.Nu sări peste mesele principale

Chiar dacă s-ar putea să ai zile complicate, fă-ţi timp să mănânci cele 3 mese principale. Mănâncă bine de dimineaţă, alege un prânz consistent care să conţină multe legume, proteine şi o cantitate moderată de cereale integrale (pâine neagră, orez brun etc), apoi încheie ziua cu o cină uşoară.

3. Antrenament săptămânal și activitate zilnică 

Acordă timp pentru cel puţin 2 antrenamente serioase pe săptămână şi minim 30 de minute de mişcare în restul zilelor. Poţi alege programe de exerciţii disponibile pe internet, alerga în parc sau merge la o sala de sport. Important e să faci zilnic mişcare.

4. Consumă produse naturale

Legumele de sezon, carne din surse naturale, citrice şi cereale integrale ar trebui să fie baza alimentaţiei tale în sezonul rece. O alimentaţie sezonieră te ajută să mănânci natural şi să ai un aport corect de vitamine şi nutrienţi.

5. Alternează exercițiile cu pauzele

Nu sta degeaba în sala de sport. Fă pauze de maxim 30 de secunde între exerciţii apoi lucrează corect şi intens, altfel nu vei vedea rezultatele.

6. Ia ultima masă cu 3 ore înainte de culcare 

Este important pentru că îţi menţine metabolismul într-un ritm corect de funcţionare și, de aceea, nu mai “gusta” nimic când se apropie ora de somn.

7. Nu ignora exercițiile cu greutăți

Exerciţiile cu greutăţi trebuie să aibă un loc ferm în programul tău de antrenament. Lucrează toate grupele musculare cu greutăţi, pentru că îţi vei ridica semnificativ rata metabolică şi obți, în general, eficiență în antrenament.

8. Găsește timp pentru relaxare 

Înainte de somn găsește timp pentur o perioadă de linişte în care să citeşti o carte plăcută, să reflectezi la ziua care se încheie şi să te relaxezi. Odihna corectă este cel puţin la fel de importantă că un program corect de antrenament şi alimentaţie.

9. Temperează-ți poftele

Este firesc să ai poftă de dulce sau de snacks-uri sărate însă încercă să vezi dacă nu cumva, de fapt, în ziua respectivă nu ai mâncat suficientă mâncare sănătoasă. Dacă este aşa, mănâncă întâi mâncare, apoi îţi poţi satisfice şi pofta. Şi, nu în ultimul rând, nu exagera! 3-4 inghițiuri sunt suficiente pentru “o poftă”, nu e nevoie de tot pachetul pentru asta.

10. Fă-ţi un plan realist şi respectă-l

Un ritm corect şi sustenabil de slăbire este în medie de 0.5-1 kg pe săptămână. Fă-ţi, aşadar, un plan de alimentație pe care să îl respecţi și un program de antrenament rezonabil care să îţi permită să lucrezi corect.

Cântăreşte-te săptămânal, redu orele petrecute la TV, mănâncă bine la micul dejun şi la prânz, alege activităţi fizice care să îţi facă plăcere. Nu te aştepta să meargă totul perfect de la început, important e să îţi atingi obiectivul, nu să faci fiecare pas perfect.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: