Din cuprinsul articolului
Diabetul determină creșterea nivelului de zahăr din sânge. Dacă aveți tipul 1, propriul sistem imunitar atacă și distruge celulele care produc insulină (hormonul care controlează nivelul zahărului din sânge). De obicei, este tratată cu injecții zilnice de insulină.
Dacă aveți diabet de tip 2, fie nu produceți suficientă insulină, fie celulele din organism nu reacţionează corespunzător la aceasta. Dacă diabetul nu este ținut sub control, pacienții pot suferi complicații, inclusiv amputații, accident vascular cerebral și atac de cord.
Indiferent dacă ați fost diagnosticat, sunteți în pericol sau doriți doar să luați măsuri de precauție, specialiștii vă sugerează câteva ajustări ale stilului de viață pe care le puteți face cu ușurință, dar cu multă voință.
Pentru început, ocoliți carbohidrații simpli, cum ar fi dulciurile, ciocolata, băuturile răcoritoare, pâinea albă și orezul alb.
„Carbohidrații simpli vă oferă o creștere a zahărului din sânge și determină eliberarea insulinei. Un avânt rapid de energie este urmată de o prăbușire.
Dacă ai tendința de a mânca o mulțime de alimente dulci și carbohidrați rafinați pe parcursul zilei, este probabil să te confrunți cu extremele atât ale glucozei din sânge, cât și ale celor scăzute, cunoscute și sub denumirea de creșteri și avarii ale zahărului din sânge.
Acest lucru poate afecta lucruri precum energia, calitatea somnului, foamea, apetitul și exercițiile pe termen scurt”, a atras atenția dr. Caitlin Hall, dietetician-șef și șef al cercetării clinice la myota.
Pe termen lung, poate crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2.. Zahărul ridicat din sânge poate deteriora organele și țesuturile în timp, ceea ce duce la o serie de complicații, cum ar fi bolile de inimă.
Ce să mănânci: Treci la carbohidrați complecși, inclusiv pâine integrală și orez brun.
O bucată de unt pe pâine prăjită ar putea fi delicioasă, dar nu este o alegere înțeleaptă dacă încercați să îndepărtezi diabetul de tip 2. Cel mai bine se eviți grăsimile saturate (unt, untură, ghee) și grăsimile trans (scurtarea, margarina).
„O dietă bogată în grăsimi saturate și trans poate duce la inflamație, care poate contribui la rezistența la insulină și la dezvoltarea diabetului de tip 2. De asemenea, pot contribui la acumularea de grăsime în și în jurul organelor precum ficatul și pancreasul, care pot interfera cu capacitatea organului de a produce și de a răspunde la insulină”, a spus dr. Hall.
Aceste grăsimi „rele” se găsesc adesea în alimente prăjite, produse de patiserie procesate, cum ar fi prăjiturile și produsele de patiserie și lactatele bogate în grăsimi, cum ar fi smântâna.
Ce să mănânci: Nu toate grăsimile sunt create egale, iar cele nesaturate sunt mai bune pentru tine. Încearcă uleiul de măsline, uleiul de rapiță, floarea soarelui și uleiurile de nucă și omega-3 din pește gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul.
„Alimentele bogate în fibre prebiotice pot juca un rol important în reducerea riscului și inversarea diabetului de tip 2. Fibrele absorb apa din intestin și întârzie golirea, ceea ce, la rândul său, încetinește absorbția zahărului în fluxul sanguin și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge”, a explicat specialistul.
Fibrele prebiotice sunt, de asemenea, un combustibil excelent pentru bacteriile bune din intestin. Alimentarea corectă a microbiomului crește producția sa de molecule de acizi grași cu lanț scurt (SCFA), care ajută la reducerea riscului de diabet.
Ce să mănânci: Ovăzul, secara, orzul, cicoarea, ceapa, sparanghelul, anghinarea, fasolea și păstârnacul sunt surse excelente de fibre prebiotice.
Două treimi din populație sunt supraponderali sau obezi, ceea ce crește riscul de tip 2, iar una dintre cele mai ușoare modalități de a intra în remisie este să slăbești.
„Scăderea în greutate cu doar 5 kg ar putea ajuta, dar slăbirea a 15 kg este probabil să pună diabetul de tip 2 în remisie pentru o mulțime de oameni care trăiesc cu obezitate”, a spus și dr. Paul McArdle, dietetician la British Soft Drinks Association.
Diferite abordări dietetice pentru a pierde în greutate, susținute de un profesionist din domeniul sănătății, pot ajuta. Primul este să urmezi o dietă săracă în calorii de aproximativ 850 de calorii timp de aproximativ 12 săptămâni. Acest lucru se bazează pe înlocuitorii mesei de shake-uri, supe și batoane.
„Există dovezi bune că respectarea unei diete în stil mediteranean reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Include multe legume, salate și fructe, foarte puține alimente procesate și mai puțină carne roșie și procesată”, a mai dr. McArdle, potrivit The Sun.
Cercetările de la University of Quebec au descoperit că exercițiile fizice sunt utile în prevenirea și, potențial, inversarea diabetului de tip 2, deoarece pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
Mergeți atunci când este posibil, schimbați liftul cu scările și faceți o combinație de antrenamente, cum ar fi cele cardio și cele bazate pe rezistență, fie folosind greutăți, fie mișcări cu greutatea corporală.
Creșteți în siguranță cantitatea de cardio pe care o faceți pentru a arde calorii semnificative. Mersul pe jos, alergarea, înotul și mersul cu bicicleta sunt toate forme bune de cardio.
Încercați și sporturi precum tenisul, care s-ar putea să vă distrați mai mult. Vă vor ajuta să ardeți calorii și să fiți mai sociabili.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…