Din cuprinsul articolului
Este acea perioadă a anului în care gospodinele își suflecă mânecile și se apucă să facă tot felul de minunății de iarnă. Și știți că nu există mâncare mai delicioasă decât cea făcută în casă. Dacă ești un fan al rețetelor uitate pe care bunicile noastre le-au ținut secrete mult timp, atunci varza roșie murată va reuși să te impresioneze. Se dovedește divin de delicioasă și merită să ajungi la această rețetă.
Cum să prepari cea mai delicioasă varză roșie?
- 1 varză roșie
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 1/2 linguriță oțet din cidru de mere
- 1 linguriță apă
- 1 linguriță zahăr
- 3 lingurițe de sare
- 1 linguriță semințe de chimen
Cum se prepară varza:
Începeți prin a tăia varza și ceapa. Varza trebuie să fie în fâșii subțiri, iar ceapa trebuie să fie cât mai adâncă.
Se pregătește o cratiță mare în care să se încingă mai întâi uleiul, apoi se adaugă ceapa și se gătește până se înmoaie. Se adaugă varza. Când începe să se înmoaie, adăugați oțetul de mere, zahărul, sarea și semințele de chimen. Se toarnă apa și se mărește focul.
Se fierbe amestecând constant. După 4-5 minute, se mai adaugă puțină sare și se amestecă în continuare timp de încă 5 minute.
Îndepărtați cratița de pe foc și scurgeți excesul de apă. Varza dvs. este gata de consum.
Dacă doriți să o păstrați pentru lunile de iarnă, măriți cantitățile de ingrediente. Transferați varza roșie preparată în borcane și sterilizați timp de câteva minute. Apoi răciți și depozitați într-un loc răcoros, aerisit și ferit de lumina soarelui.
Rețetă delicioasă pentru dovlecei murați crocanți
Sezonul dovleceilor se apropie deja de sfârșit, dar asta nu înseamnă că nu poți păstra gustul fraged și crocant al legumei tale preferate pentru zilele reci de iarnă. Astăzi vă prezentăm o rețetă unică de murături de dovlecei!
Ingrediente:
- 3 kg dovlecei
- 150 g sare
- 150 g zahăr
- 400 ml. ulei
- 400 ml oțet din cidru de mere
- 10 căței de usturoi
- 2-3 fire mărar
Preparare: Se spală dovleceii și se curăță:
Începeți prin spălarea și decojirea dovleceilor. Apoi tăiați-i în fâșii groase de 1-2 cm. Puneți-le într-un vas de copt și presărați-le cu sare și zahăr. Se amestecă bine. Lăsați-i timp de 1-2 ore pentru a lăsa sucul să se separe.
Apoi scurgeți-i, aruncați zeama și mutați-i într-o strecurătoare mare pentru încă două ore.
Între timp, tocați mărunt usturoiul și mărarul. Se amestecă cu oțetul și uleiul. Se toarnă acest amestec peste dovleceii scurși și se amestecă bine. Se lasă să stea timp de 10 minute.
Borcanele sunt umplute cu dovlecei. Capacele borcanelor se toarnă cu apă fierbinte, după 5-10 minute borcanele se închid cu acestea.
Se aranjează borcanele într-o oală adâncă și se toarnă apă rece pentru a le acoperi. După ce apa dă în clocot se fierb ( se sterilizează ) 5 minute.
Scoateți borcanele și răsturnați-le. Odată răcite, depozitați-le într-un loc întunecos și răcoros.