Nu-i asa ca si voua va fac cu ochiul prajiturile frumos decorate din vitrinele cofetariilor? Cele mai multe dintre acestea sunt acoperite cu o pasta dulce de martipan (o pasta pe baza de migdale macinate si zahar), iar decorul este realizat din aceeasi compozitie.
Daca vrei sa le faci o surpriza dulce celor dragi si ai de gand sa pregatesti o reteta cu martipan (fie o reteta mai simpla, de bomboane, fie una complexa), atunci trebuie sa urmaresti reteta noastra.
Pentru pasta de martipan ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
200 g zahar pudra
150 g faina de migdale
2 lingurite extract migdale
2 linguri glucoza lichida
1 lingurita apa de trandafiri
Metoda de preparare
Pune in robotul de bucatarie faina de migdale si zaharul, omogenizeaza-le, apoi cand obtii o pudra fina adauga apa de trandafiri impreuna cu extractul de migdale.
Continuarea pe lyla.ro
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…