Nu-i asa ca si voua va fac cu ochiul prajiturile frumos decorate din vitrinele cofetariilor? Cele mai multe dintre acestea sunt acoperite cu o pasta dulce de martipan (o pasta pe baza de migdale macinate si zahar), iar decorul este realizat din aceeasi compozitie.
Daca vrei sa le faci o surpriza dulce celor dragi si ai de gand sa pregatesti o reteta cu martipan (fie o reteta mai simpla, de bomboane, fie una complexa), atunci trebuie sa urmaresti reteta noastra.
Pentru pasta de martipan ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
200 g zahar pudra
150 g faina de migdale
2 lingurite extract migdale
2 linguri glucoza lichida
1 lingurita apa de trandafiri
Metoda de preparare
Pune in robotul de bucatarie faina de migdale si zaharul, omogenizeaza-le, apoi cand obtii o pudra fina adauga apa de trandafiri impreuna cu extractul de migdale.
Continuarea pe lyla.ro
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…