Sarmalele de post pot fi la fel de delicioase ca cele cu carne și, în plus, cu mai puține calorii.
Ingrediente:
- varză murată
- 200 g de orez brun
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 cepe
- un dovlecel
- 150 ml bulion
- 1 lg ulei de măsline
- sare, piper, boia dulce, cimbru
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoare se călesc 2 minute la foc mic în ulei de măsline. Se adaugă apoi în tigaie și ciupercile tocate mărunt și dovlecelul tăiat cubulețe mici. Se mai lasă pe foc aprox. 5 minute. Apoi se iau de pe foc se pun într-un bol și se adaugă orezul spălat, sarea, piperul, cimbrul și 2 linguri de bulion. Se amestecă bine, apoi se fac sărmăluțele în foi de varză murată.
Se pun într-un vas termorezistent în straturi. Se acoperă ultimul strat cu varză murată tocată mărunt, apoi cu bulion, sare, cimbru, piper și boia. Se toarnă peste ele apă fierbinte până le acoperă.
Se pune capac la oală, se fierb pe foc 30 de minute, apoi se pun în cuptor.
Sursa: retete-dukan.ro.