Din cuprinsul articolului
Reducerea atât a mahmurelii, cât și a probabilității de a avea una a doua zi este crucială pentru a te bucura de perioada festivă fără dureri de cap. De la băuturile pe care le alegeți până la momentul consumului de alcool, există mulți factori de care trebuie să fiți conștienți pentru a vă ajuta să vă vindecați rapid mahmureala sau chiar să o evitați complet.
A servo câteva băuturi de Crăciun și de Anul Nou este, pentru unii oameni, o parte a tradiției festive la fel de mult precum cadourile, decorațiunile și colindele. Deci, dacă te trezești cu o mahmureală în ziua de Anul Nou, nu ești singur.
Simptomele mahmurelii pot varia de la ușoare la severe și sunt adesea însoțite de o durere de cap puternică. Dr Sarah Brewer, director medical Healthspan, a vorbit în exclusivitate cu Express.co.uk pentru a oferi sfaturi de top pentru a evita mahmureala de temut.
Modul în care corpul dumneavoastră gestionează alcoolul este în mare măsură un produs genetic, inclusiv cine este mai susceptibil la simptomele debilitante.
Conform unei analize din 2008, aproximativ un sfert din populație nu suferă deloc de mahmureală.
Alte grupuri, în special persoanele din Asia de Est, au o variantă genetică care le îngreunează metabolizarea acetaldehidei, astfel încât mahmureala lor este mult mai gravă.
Chiar dacă genele îți permit să bei până îți bagi prietenii sub masă, cei mai mulți dintre noi suntem predispuși la mahmureală a doua zi, care de multe ori se simt mai rău pe măsură ce îmbătrânim.
Alternează băuturile alcoolice și nealcoolice și bea în funcție de statura ta. Cineva care cântărește 50 kg poate suporta doar jumătate din atâta alcool decât cineva care cântărește 100 kg, așa că nici măcar nu încercați să țineți pasul cu băutorii mai puternici.
Fă-ți provizii pentru mahmureală. Anghinarea și ciulinul de lapte sunt bune pentru ficat și, de asemenea, scad colesterolul. Există destul de multe remedii naturale promovate ca ajutând cu mahmureala, dar una de încercat este extractul de anghinare. Aceste suplimente stimulează producția de bilă și pot ajuta la ameliorarea balonării și a altor simptome de indigestie asociate cu consumul de alcool.
Luați vitamina C și o doză mare de complex de vitamine B care sunt necesare pentru metabolizarea alcoolului.
Cu toții am experimentat asta și nu este niciodată o idee bună. Băutul pe stomacul gol determină o creștere mai rapidă a alcoolemiei, ceea ce înseamnă că vei simți rapid efectele.
Încercați să mâncați ceva înainte de a ajunge la bar, chiar dacă este un sandviș pe drumul spre pub.
Alcoolul este, de asemenea, un stimulent al poftei de mâncare.
Întrebat care sunt cei mai grav delincvenți pentru băuturi care provoacă mahmureală, Dr. Brewer a spus: „Cercetările arată că băuturile de culoare închisă ar putea înrăutăți lucrurile mult.
Vinul roșu și băuturile spirtoase maro conțin un nivel ridicat de compuși numiți congeneri.”
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…