Sari la conținut

Cum să evitați demența! 6 obiceiuri cheie

boala care afectează memoria
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
obiceiuri care protejează memoria

Cum să evitați demența! Demența, tulburarea care afectează memoria și funcția creierului unei persoane, se poate evita. Cum? Mai jos găsești cele șase obiceiuri cheie.

 

Peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de astfel de boli. Previziunile sunt că acest număr ar putea începe să crească mai repede decât înainte, relatează The Health Site. Rasa, etnia și genetica sunt lucruri dincolo de controlul nostru care ne afectează riscul de a dezvolta demență. Dar există și factori care sunt sub controlul nostru.

Șase aspecte ale unui stil de viață sănătos

Cercetătorii au identificat șase aspecte ale unui stil de viață sănătos și au cerut participanților la observație să indice câte dintre obiceiurile enumerate au urmat. Apoi au fost observați timp de doi ani. Rezultatele au arătat că cei care au raportat cel puțin patru obiceiuri au avut cu 29% mai puține șanse de a prezenta declin cognitiv. Deteriorarea acestor funcții este un precursor al demenței. Deci care sunt aceste obiceiuri?

Obiceiuri care te protejează de tulburări care afectează memoria

Prima este activitatea fizică. În acest caz, este vorba despre cel puțin 10 minute de activitate pe zi și nu despre antrenamente grele obișnuite.

STOP FUMAT

stop fumat
Sursă foto: Shutterstock

Cercetările arată că exercițiile fizice regulate – chiar și doar câteva mii de pași – sunt asociate cu un volum mai mare al creierului. Acest lucru sugerează că este nevoie de mai puține exerciții pentru a menține funcția cognitivă decât se credea anterior, a raportat publicația, citând oamenii de știință.

Un alt obicei sănătos este renunțarea la fumat. Fumatul reduce dimensiunea creierului și crește dramatic riscul de apariție a bolii Alzheimer.

Abținerea de la alcool este, de asemenea, unul dintre puncte. Consumul de trei sau mai multe băuturi alcoolice pe zi a fost asociat cu un risc cu 8% mai mare de demență.

Linkurile sociale fac, de asemenea, lista. Participanții care se întâlnesc cu alte persoane de mai mult de trei ori pe lună sau de trei ori pe săptămână pot bifa această casetă în chestionarul lor. Experții raportează că ceea ce este nevoie este socializarea personală, iar rețelele sociale nu abordează acest lucru. Potrivit oamenilor de știință, singurătatea este, de asemenea, asociată cu moartea prematură, risc crescut de boli coronariene și accident vascular cerebral, stres și depresie.

De asemenea, este important să vă asigurați timp liber interesant și variat. Participanții care au raportat că citesc cărți sau ziare în fiecare zi, folosesc internetul sau joacă cărți de cel puțin două ori pe săptămână au avut rezultate mai bune la test.

Exercitarea minții cu lucruri plăcute și incitante este o modalitate de a o menține în formă bună.

Și nu în ultimul rând, calitatea somnului. Experții recomandă să dormi între șapte și nouă ore pe noapte pentru a reduce riscul de obezitate, boli de inimă și depresie, printre alte afecțiuni cronice. În listă este inclusă și demența, mai scrie publicația.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel