Din cuprinsul articolului
Mulți oameni se gândesc la mașina de spălat ca la un aparat cu autocurățare.
Din păcate, nu este cazul. S-ar putea să observați după câteva luni de utilizare că inelele de cauciuc din mașina de spălat par a avea pete și că hainele tale miroase puțin ciudat. Acesta este un semn că mașina de spălat poate fi contaminată cu mucegai.
Mucegaiurile sunt ciuperci care pot provoca inflamații în tractul respirator. Reacțiile alergice sunt cele mai frecvente efecte asupra sănătății ale mucegaiului.
Simptomele frecvente includ:
Expunerea la mucegai a fost, de asemenea, legată de apariția astmului la copii. Sporii au, de asemenea, capacitatea de a pătrunde în plămâni și de a provoca infecții.
Mașina de spălat cu încărcare frontală este mai predispusă la mucegai. De fapt, au existat numeroase plângeri privind contaminarea cronică a mucegaiului la încărcătoarele frontale populare construite până la sfârșitul anilor 2000 de Whirlpool, Kenmore, Bosch și LG.
Au existat câteva site-uri web care sugerează utilizarea oxalatului de potasiu (sare de lămâie) și înălbitor ca modalitate non-toxică de curățare a mașinii de spălat.
Cu toate acestea, substanța este foarte toxică. Inhalarea prafului provoacă iritarea nasului și a gâtului. Ingerarea provoacă dureri arse în gât, esofag și stomac. De asemenea, poate provoca iritarea ochilor și a pielii.
Oricine este expus la acesta ar trebui să primească imediat aer curat și să solicite tratament medical în cazul contactului cu ochii sau al ingestiei.
Înălbitorul este extrem de iritant și coroziv pentru piele, plămâni și ochi . Fumul său singur poate provoca otrăviri, iar înghițirea accidentală poate duce la moarte.
În schimb, utilizați oțet, un acid ușor care poate ucide 82% din speciile de mucegai și bicarbonatul de sodiu, o substanță naturală care luptă împotriva mai multor specii de mucegai.
Oțetul este acid, deci poate arde ușor dacă intră în contact cu pielea sensibilă. De asemenea, este de la sine înțeles că ar trebui să evitați inhalarea bicarbonatului de sodiu.
Instrucțiuni:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…