Cum să dezintoxicați fiecare organ pentru a nu mai fi niciodată bolnav sau obosit

Știm cu toții că cele mai bune modalități de a avea grijă de corpul nostru sunt prin dietă și exerciții fizice, dar mai sunt pași suplimentari pentru a ne menține sănătatea?

În timp, alimentația slabă, inactivitatea și stresul pot duce la înfundarea organelor și la fluidul gros. De aceea, este important să vă detoxificați corpul cel puțin o dată pe an pentru a reseta sistemul.

Iată cele mai importante sisteme și organe de detoxifiere și cum să o faci.

Ficatul

Ficatul detoxifică sângele și îl scapă de alcool și droguri. De asemenea, stochează vitamine și fier și reglează colesterolul, hormonii și energia.

Atunci când organul este copleșit de consumul excesiv de alimente grase și alcool sau de consumul prescris  de medicamente în mod regulat, acesta nu își poate îndeplini sarcinile. Aceasta înseamnă că sângele nu poate fi filtrat eficient.

Pentru a curăța ficatul, evitați alimentele cu un conținut ridicat de zahăr, cu conținut ridicat de grăsimi sau cu conținut ridicat de alcool și mâncați mai multe alimente sănătoase pentru ficat, cum ar fi ghimbir, chimen, cayenne, lămâie, roșii, usturoi, turmeric, ceai verde și legume crucifere.

Vă puteți dezintoxica ficatul în doar 3 zile cu această dietă.

Vezica biliară

Când corpul tău este supraîncărcat cu toxine, bila eliberată în vezica biliară din ficat poate deveni prea concentrată. Acest lucru poate înfunda organul și poate duce în cele din urmă la calculi biliari și durere.

Calculii biliari apar de obicei la pacienții cu diete bogate în colesterol, cu conținut ridicat de grăsimi. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de sărirea meselor, pierderea în greutate prea repede sau lipsa de fibre suficiente.

Organul răspunde bine la ingestia zilnică de mentă și ciulin, dar cel mai important lucru este să rămâi hidratat, să mănânci multe fibre insolubile și să eviți alimentele bogate în grăsimi.

Sângele

Sângele este unul dintre cele mai importante fluide din corp, deoarece transportă oxigen și substanțe nutritive în țesutul corpului și colectează deșeurile pentru procesare.

Factori precum vârsta și dieta slabă pot face arterele mai puțin flexibile și pline de plăci, punând stres pe inimă și limitând circulația sângelui.

Deshidratarea face, de asemenea, sângele mai lipicios și mai greu de mișcat prin tot corpul.

Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă, pe de altă parte, măresc schimbarea formării cheagurilor de sânge, care înfundă arterele și provoacă infarct, accident vascular cerebral și chiar moarte.

Când ficatul și rinichii nu funcționează corect, sângele începe să fie supraîncărcat cu toxine și ele circulă către organele dvs. majore.

De aceea, este important să consumați alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi afine, legume cu frunze întunecate, sfeclă, lămâi și usturoi.

Puteți încerca, de asemenea, tratamente holistice, cum ar fi rădăcina diuretică purificatoare de brusture sau expectorantul și trifoiul roșu,

Limfa

Limfa este fluidul bogat în proteine și grăsimi care curge prin sistemul limfatic. Limfa poartă celule albe vitale care combat infecția.

Limfa nu are o structură asemănătoare inimii pentru a o menține în mișcare, astfel încât motivul principal pentru care se congestionează este inactivitatea. De asemenea, poate circula mai încet dacă mâncați multe alimente procesate sau pur și simplu nu beți suficientă apă.

Cel mai ușor mode de a-o menține în mișcare este de a efectua exerciții cardio și aerobice zilnic și de a primi masaje limfatice frecvente sau de a practica periajul uscat.

Pancreasul

Pancreasul este organul însărcinat cu producerea și eliberarea insulinei, hormonul care reglează metabolismul glucozei. În acest fel, vă împiedică creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Când grăsimea înfundă pancreasul, acesta nu mai poate produce suficientă insulină pentru a regla glicemia. Aceasta este una dintre principalele cauze ale diabetului .

În acest sens, pierderea unui singur gram de grăsime în pancreas este suficientă pentru a inversa diabetul de tip 2.

Inflamația poate împiedica, de asemenea, capacitatea pancreasului de a funcționa corect, așadar faceți un efort pentru a include mai multe alimente antiinflamatoare precum ananas, lămâie și turmeric în dieta zilnică.

Intestine

O mulțime de mâncare trece prin intestine în fiecare zi, unele dintre ele mai puțin sănătoase decât altele.

Se crede că unele alimente se lipesc de intestine sau provoacă acumularea de mucus. Ambele pot duce la inflamație și acumularea de toxine care intră în sânge.

Acest lucru poate provoca energie scăzută, oboseală, dureri de cap și creștere în greutate. Constipația, o afecțiune în care scaunul este protejat în intestine, poate provoca efecte devastatoare asupra sistemului nervos.

Mulți practicanți alternativi din domeniul sănătății sugerează curățarea colonului pentru detoxifierea corpului, deși acest proces poate provoca crampe abdominale, dureri de stomac, diaree, greață și vărsături.

În schimb, ar trebui să bei multă apă și să consumi multe fibre, probiotice și magneziu pentru a evita constipația.

De asemenea, este o idee bună să beți ceai dintr-o lingură de ghimbir și o linguriță de ceai de cayenne și fenicul în fiecare dimineață pentru a combate inflamația, stresul oxidativ, ulcerele, flatulența și gastrita.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: