Din cuprinsul articolului
Există numeroase pastile și suplimente care promit să topească kilogramele fără să fie nevoie să faci niciun efort. Însă, pe lângă faptul că nu fac minuni pentru siluetă, pot afecta grav sănătatea.
”Pastilele de slăbit nu sunt o categorie unitară de produse. Există medicamente de slăbit (indicate strict de medicul specialist şi care pot avea diverse efecte adverse) sau suplimente alimentare de slăbit, care se vând fără reţetă şi care şi ele pot avea efecte adverse. Este bine să se ţină minte că doar un stil de viaţă sănătos, cu o dietă adecvată necesităţilor şi mult efort fizic pot să conducă la pierderea kilogramelor în plus. Desigur, ar fi minunat dacă ar exista medicamente, pastile pe care să le înghiţim şi să slăbim, continuând să mâncăm mai mult decât avem nevoie. Din păcate ele nu au fost încă inventate….”, a explicat medicul nutriționist Corina Zugravu.
Cantitatea de calorii necesară pentru menținerea unui nivel optim de energie variază în funcție de sex și vârstă. Potrivit U.S. Department of Agriculture (USDA), femeile cu vârste între 19 și 51 de ani au nevoie de 1800-2000 de kilocalorii pe zi. Bărbații de aceeași vârstă au nevoie de 2200-2400 de kilocalorii pe zi. În funcție de efortul fizic pe care îl faci sau dacă vrei să slăbești poți crește sau reduce numărul de calorii.
Rachel Pires, consilier în nutriție și autoarea articolului Diet Enlightenment, crede că cea mai rapidă metodă de slăbit este să ții o dietă săracă în calorii.
Dieta și exercițiile sunt doi factori vitali pentru a pierde în greutate. Reducerea consumului de alimente care conțin zahăr și amidon este un pas important pe care îl poți face atunci când vrei să slăbești. Aceste alimente stimulează producerea de insulină, unul din principalii hormoni care duc la depozitarea grăsimii în organism. Prin scăderea nivelului de insulină, organismul va începe să ardă grăsimea și să nu o mai depoziteze.
Un studiu din 2007 publicat în Renal Physiology a scos la iveală că scăderea nivelului de insulină a făcut ca rinichii participanților să rețină mai puțin sodiu și apă, reducând atât grăsimea cât și apa în exces.
Evită zahărul și amidonul și mănâncă mai multe proteine și vegetale. Carnea, peștele, fructele de mare și ouăle sunt printre cele mai bune surse de proteine care te ajută să slăbești. Consumând o cantitate suficientă de proteine la fiecare masă și gustare ajută la menținerea în frâu a zahărului din sânge. Vegetalele sunt, de asemenea bune pentru slăbit deoarece conțin fibre și mențin senzația de sațietate și stimulează digestia.
Exerciții fizice accelerează metabolismul și ajută la arderea rapidă a grăsimilor. În plus, cu cât ai mușchii mai bine dezvoltați, cu atât vei arde mai multe calorii.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…