Bucăţile de drojdie uscată înghiţite înainte de a consuma alcool împiedică apariţia stării de beţie, a afirmat cofondatorul unei companii de bere din Statele Unite ale Americii.
Jim Koch, cofondatorul Boston Beer Company , a afirmat, într-un interviu acordat Esquire, că înghiţirea unei linguriţe de drojdie uscată înainte de a consuma alcool împiedică apariţia stării de beţie.
De asemenea, Koch a precizat că aceasta poate fi amestecată cu iaurt pentru un gust mai plăcut.
Jim Koch a afirmat că substanţa activă din drojdia uscată conţine o enzimă numită alcool-dehidrogenază care descompune alcoolul.
El a explicat faptul că această enzimă descompune moleculele de alcool în carbon, hidrogen şi oxigen.
Astfel, înghiţirea drojdiei uscate înainte de a consuma băuturi alcoolice va descompune substanţa înainte ca aceasta să ajungă la creier şi să inducă starea de beţie.
Pe de altă parte, acelaşi Jim Koch a afirmat că această metodă nu elimină total efectele alcoolului, ci doar le reduce.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…