Categories: Expertul zilei

Cum să ai un tranzit intestinal bun. Nutriționist: 4 reguli de aur

Cum să ai un tranzit intestinal bun. Nutriționist: 4 reguli de aur

Cea mai mare parte a digestiei se desfășoară la nivelul intestinelor și mai puțin la nivelul stomacului. Deasemenea, se știe că deplasarea bolului alimentar poartă denumirea de tranzit intestinal. În această perioadă agitată, cei mai mulți dintre noi avem un stil de viață nesănătos.

Prin urmare, din cauza vieții agitate, dar și a anumitor afecțiuni, tranzitul intestinal poate fi afectat. Printre aceste urmări pot fi constipația, diareea, balonarea, gazele și durerile abdominale, dar și sindromul intestinului iritabil.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a prezentat pe contul său de Facebook câteva reguli pentru funcționarea corectă a tranzitului intestinal.

Cum să ai un tranzit intestinal bun. Cori Grămescu prezintă 4 reguli de aur

Sunt câteva alimente care te ajută să îţi menţii starea de sănătate şi care totodată au efecte benefice asupra tranzitului intestinal, dar sunt și alte aspecte, bine de știut, legate de masă, activitate.
1. Hidratare optimă
În primul rând, pentru a avea un tranzit intestinal bun este esenţial să asigurăm un nivel optim de hidratare. Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi şi evită băuturile diuretice – ceaiuri de slăbit sau pentru eliminarea retenției de apă, cafea în exces, alcool.
2. Activitate fizică regulată
Activitatea fizică moderată şi regulată face minuni atât pentru muşchi, cât şi pentru întreţinerea unei digestii sănătoase. Nu uita de cele minim 30 de minute de mişcare zilnică, pentru a avea o stare bună de sănătate fizică.
3. Alimente pentru o digestie optimă
Include în alimentaţia ta zilnică seminţe de in şi de quinoa, precum şi fibre solubile din konjac pentru o digestie optimă. Chiar dacă par nişte ingrediente exotice, fac minuni pentru digestie.
4. Program regulat
Nu în ultimul rând, e important să ai un program regulat de mese. Un tranzit intestinal bun se creează şi se întreţine printr-un program regulat de mâncare, somn şi un ritm constant al defecaţiei.
E important să mergi la toaletă atunci când simţi nevoia să o faci, iar dacă ai deja probleme cu constipaţia încearcă să construieşti un reflex mergând la toaletă în fiecare zi, la aceeaşi ora dimineaţă şi seară, încercând timp de 10 minute să ai scaun. Acest aspect al “antrenamentului digestiv” este cel mai adesea ignorant în contextual unei vieţi foarte aglomerate, dar e un instrument foarte util în combaterea constipaţiei şi asigurarea unui tranzit digestiv corect

 

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

18 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

48 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: