Din cuprinsul articolului
Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același timp, un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Un condiment accesibil și ieftin are capacitatea de a accelera metabolismul și de a promova pierderea în greutate.
Piperul negru, care este unul dintre ele, este practic indispensabil pe masa noastră și este plin de proprietăți utile. Condimentul ajută la arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului și, de asemenea, protejează împotriva problemelor grave de sănătate.
Este suficient să consumi o jumătate de linguriță din acest condiment pe zi, relatează portalul de sănătate The Health Site.
Piperul negru este cunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți, care au capacitatea de a neutraliza efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi dăunează celulelor sănătoase. Aceste particule sunt de obicei cauzate de factori precum poluarea aerului, fumul de țigară, lumina soarelui și pot provoca daune grave organismului.
Cercetările arată că problemele asociate cu radicalii liberi excesivi, cum ar fi unele tipuri de cancer, inflamația și îmbătrânirea prematură, pot fi prevenite de antioxidanți. Piperul negru conține un antioxidant puternic numit piperina. Datorită acestui fapt, condimentul poate reduce riscul de boli precum cancerul prin prevenirea efectelor nocive cauzate de radicalii liberi.
Studiile au arătat că piperina, găsită în piperul negru, luptă eficient împotriva bolilor de inimă, diabetului și inflamației cronice, mai arată publicația, citând rezultatele cercetărilor publicate în Web Med.
Consumul regulat de piper negru poate reduce inflamațiile existente și poate preveni altele noi. Ardeiul are un efect puternic asupra curățării tractului respirator superior, ajutând să facă față nu numai unei răceli obișnuite, ci și bronșitei. Piperina, care face parte din compoziția condimentului, are un efect expectorant, elimină flegmele din plămâni și ajută la scăderea rapidă a infecției.
Condimentul popular are și un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Piperul negru promovează dezvoltarea bacteriilor bune, întărind astfel sistemul imunitar și protejându-l de diferiți viruși.
Piperina din condiment contribuie, de asemenea, la funcționarea normală a creierului. Studiile au descoperit un efect pozitiv semnificativ asupra bolilor creierului, în special asupra bolii Alzheimer și a bolii Parkinson, a adăugat publicația.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…