Sari la conținut

Cum să accelerezi metabolismul după 50 de ani. Sfaturi eficiente

Sfaturi pentru cei de peste 50 de ani
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Sfat pentru cei de peste 50 de ani

Cum să accelerezi metabolismul după 50 de ani. După 50 de ani, din ce în ce mai dificil să îți menții greutatea. Cauza? metabolismul încetinește odată cu procesul natural de îmbătrânire.

După ce depășești vârsta de 20 de ani, cu fiecare 10 ani care trec, organismul arde cu 150 de calorii mai puțin în fiecare zi. Astfel, metabolismul încetinește trepta, potrivit oamenilor de știință.

Chiar dacă ai un stil de viață la fel de activ, după vârstă de 50 de ani, există tendința de a câștiga cel puțin 1 kilogram în plus pe an.

Ce poți face pentru a-ți menține metabolismul accelerat

metabolism
Sursă foto: arhivă DOctorul ZIlei

Lucrează-ți musculatura: Pierderea masei musculare este principalul factor care contribuie la încetinirea metabolismului. Așadar, antrenează mai intens grupele de mușchi, astfel încât să combați acest efect al îmbătrânirii. Antrenamentele cu greutăți, dar și cele de rezistență ajută atât la arderea grăsimilor, cât și la menținerea masei musculare. Specialiștii recomandă antrenarea mai multor grupe de mușchi în același timp, cu ajutorul unor exerciții specifice. Un antrenor de fitness te poate ajuta în acest sens.

Fii mai activ, în general: Un stil de viață mai activ în fiecare zi are un impact mai intens asupra metabolismului decât o oră de exerciții intense practicate o dată sau de două ori pe săptămână. Renunță la lift în favoarea scărilor, mergi mai mult pe jos, joacă-te cu nepoțeii, nu mai folosi mașina sau mijloacele de transport în comun pe distanțe scurte și vei stimula astfel arderile.

Programează-ți antrenamentele la orele potrivite: Specialiștii recomandă să incorporăm activitatea fizică atât în rutina de dimineață, cât și în cea de seară. Așa cum antrenamentul de dimineață îți stimulează metabolismul la început de zi, cel de seară împiedică metabolismul să încetinească, potrivit doc.ro.

Luați mese mici mai des: De asemenea, poți mânca mese mai mici, mai dese, pentru a evita scăderea metabolismului. Cu cât trece mai mult între mese, cu atât metabolismul scade mai mult și te simți mai înfometat(ă).

Când mănânci mese mici, echilibrate mai des sau o gustare sănătoasă între trei mese sănătoase, metabolismul tău rămâne mai consistent.

Mănâncă proteine de origine animală, însă nu exagera cu cantitățile: Din păcate, proteinele în exces vor fi depozitate de organism sub formă de grăsimi, nu sub formă de masă musculară. De aceea, după vârsta de 50 de ani, trebuie să fii foarte atent la cantitățile de carne consumate. Echilibrează alimentația asociind carnea cu legume din belșug și mai înlocuiește uneori proteinele de origine animală cu cele din surse vegetale precum fasole, broccoli sau mazăre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel