Cum rezolvi problemele de sănătate jenante?

Excesul de păr în anumite zone, pierderea lui în altele, bătăturile, roşeaţa în obraji, buzele uscate sunt neplăceri frecvente, care au însă şi tratamente nu tocmai complicate.

Pilozitatea excesivă între sprâncene, deasupra buzei de sus sau pe bărbie poate fi, uneori, semnul unei afecţiuni precum sindromul ovarelor polichistice.

Cel mai adesea însă, e vorba doar de moştenirea genetică.

Pensatul, folosirea regulată a unei creme depilatoare, dar şi intervenţiile cu laser sau electroliză sunt soluţii pe termen lung.

Roşeaţa din obraji
îţi dă de gol starea interioară, dar când petele roşiatice apar din senin pe bărbie, obraji sau frunte, ele prevestesc rozaceea. Aceasta e o afecţiune cronică a pielii şi se tratează cu medicamente sau cu loţiuni.

Dacă puseurile de roşeaţă sunt însoţite şi de palpitaţii ale inimii în preajma unui grup de persoane, înseamnă că suferiţi de anxietate.

50% din femei îşi pierd din păr până la 40 de ani


Albirea prematură a părului.
Dacă încă n-ai împlinit 40 de ani şi ţi-au apărut deja primele fire albe de păr, poate fi vorba de o tulburare de pigment sau de o boală a tiroidei. În cele mai multe situaţii, genele sunt răspunzătoare pentru albirea prematură.

Transpiraţia
are rolul de a ne răcori corpul. Totuşi, când e secretată în abundenţă, indică hipertiroidie, o boală extrem de incomodă, care poate fi combătută cu ajutorul antipersiprantelor, a pastilelor sau a injecţiilor cu botox, care blochează glandele sudoripare.

Pierderea rapidă a părului este des întâlnită şi în rândul femeilor. Până la vârsta de 40 de ani, aproape jumătate dintre femei îşi pierd o cantitate considerabilă din podoaba capilară. De vină ar putea fi dezechilibrele hormonale, tiroida, sarcina sau anumite medicamente.

Tratamentul constă în administrarea unor substanţe care stimulează creşterea firului de păr sau cu pastile destinate problemelor hormonale.

Buze uscate

Din cauza aerului uscat şi a deshidratării, buzele ajung să prezinte mici crăpături la suprafaţa pielii, iar acest lucru le face sensibile şi inestetice.

Pentru a-şi recăpăta sănătatea, trebuie să evitaţi umezirea buzelor cu salivă şi să folosiţi un balsam hidratant cu gel petrolier, ulei de ricin sau unt de shea, care să aibă şi un factor ridicat de protecţie solară.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

17 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

37 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

56 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: