Din cuprinsul articolului
Foarte mulți părinți trăiesc cu impresia greșită că abuzul sexual asupra copiilor se întâmplă mai ales în mediile sărace și că aceste forme de abuzuri sunt nesemnificative și, oricum, se întâmplă „la ei, nu la noi”, sunt lucruri pe care „le vedem la televizor, la știri”.
Trebuie să știi că abuzul sexual asupra copiilor este, conform legii, un termen general care descrie acele acte criminale în care un adult se angajează în activități sexual cu un minor sau exploatează un minor în scopul obținerii unei gratificări sexuale.
Astăzi, abuzul sexual asupra copiilor este un pericol real și din ce în ce mai mare și, tot mai des, agresorii folosesc internetul pentru a comunica între ei, pentru a partaja materiale și pentru a ajunge la copii.
Agresorii surprind în fotografii și materiale video abuzurile pe care le comit în viața reală și apoi le difuzează pe internet. Utilizează camere web, telefoane mobile, platforme de comunicare socială sau alte tipuri de platforme online pentru a-i constrânge sau șantaja pe copii să participe la acte sexuale inadecvate și ilegale.
Copiii reacţionează în mod diferit la abuzul sexual. Reacţia depinde de vârsta şi de trăsăturile psihologice individuale ale copilului, dar şi de gravitatea crimei.
O mamă a povestit pe un forum că a devenit suspicioasă când fiica sa în vârstă de cinci ani a devenit „maniacă și agresivă”, schimbări care au apărut în decursul unei luni.
„Maniacă în sensul că a devenit foarte neastâmpărată, aleargă peste tot, vorbește fără noimă, nu ascultă, suferă de insomnii și a devenit foarte impulsivă (fură din farfuriile altora),” a scris părintele.
De asemenea, printre simptome, femeie a enumerat și agresivitate, episoade violente, precum maltratarea pisicii sau folosirea înjurăturilor. Mama și-a auzit fiica spunând că „ar vrea să omoare pe cineva în bătaie” sau că incendiul de la Grenfell Tower a fost “foarte amuzant.”
Mulți dintre părinții aflați pe forum i-au spus mamei că e posibil ca fiica sa să fi fost abuzată sexual, iar Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC) le-a dat dreptate.
„Schimbările bruște, fără motiv, de comportament reprezintă, deseori, semne ale unei forme de abuz,” atrage atenția Emily Cherry, reprezentant NSPCC.
„Unul dintre semnalele care ar trebui să te alarmeze este când copilul tău se teme că va fi pârât profesorilor sau poliției. Abuzatorii se folosesc de frică, rușine și vină pentru a obține tăcerea victimelor,” spune Emily Cherry pentru The Independent.
Semnele care trebuie să te alarmeze, potrivit NSPCC.
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…
Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și…
Declinul cognitiv este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează…
Există o legătură directă între hormoni și creșterea în greutate. Creșterea bruscă în greutate și…