Din cuprinsul articolului
Autoritățile din întreaga lume vorbesc din ce în ce mai des despre apariția valului al patrulea al pandemiei de coronavirus. România nu este nici ea exclusă din acest scenariu, întrucât mulți români și-au ales ca destinații de vacanță țări precum Spania, Grecia sau Franţa,unde varianta Delta este în plină ascensiune. Închiderea localurilor în interior, distanţarea fizică şi limitarea participanţilor la petreceri sunt cele mai frecvente măsuri restrictive luate în ultima săptămână.
„Merg oameni în toată Europa. Și atunci, chit că merg și conaționali români în vacanță, într-o oarecare destinație populară este posibil să se întâlnească cu oameni din alte țări unde există o transmitere comunitară intensă.”, precizează Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.
„Ținînd cont că ritmul vaccinării este mult încetinit, putem să ajungem, într-adevăr la un număr de 10 mii de cazuri pe zi.”, spune Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu.
Varianta Delta are o simptomatologie diferită faţă de variantele iniţiale ale virusului. Potrivit specialiştilor, primele simptome în cazul tulpinii Delta sunt dureri în gât, scurgeri nazale şi febră.
Comparativ cu variantele deja existente ale coronavirusului, varianta Delta prezintă o simptologie diferită. Potrivit medicilor infecționiști, tulpina Delta se manifestă cu dureri în gât, scurgeri nazale şi febră.
Zece persoane au prezentat simptome comune în momentul în care s-au prezentat la spital, în Iași. Mai exact, tuse și febră. Medicii ieșeni au precizat că aceștia prezentau disfuncție respiratorie. Doar unul dintre cei zece pacienți se află în stare gravă, ceilalți sunt stabili și rămân sub supraveghere.
„La internare, pacienții prezentau disfuncție respiratorie, febră, tuse. În momentul de față, în terapia COVID-19 avem internați cinci pacienți, unul dintre aceștia fiind cu tulpina Delta. Ceilalți sunt stabili în momentul de față. Sunt monitorizați și supravegheați. Pacienții din Bacău sunt toți internați la spitalul din Bacău”, a precizat dr. Florin Roșu.
În acest moment, medicii secvențiază o nouă probă a unui pacient în vârstă de 83 de ani, despre care suspectează că ar fi infectat cu varianta Delta.
„În momentul de față avem în lucru o probă recoltată de la un pacient în vârstă de 83 de ani, suspect de asemenea de infectare cu varianta Delta. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a fost și rămâne în prima linie a luptei cu pandemia COVID-19, punând pe primul plan pacientul și aparținătorii.
Sfătuiesc populația să se informeze corect din punct de vedere medical prin discuții și întrebări adresate medicului de familie, medicului infecționist, astfel încât scepticismul legat de vaccinare să dispară, iar respectarea în continuare a măsurilor de prevenție să fie o certitudine. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este centru regional de screening, probele din Bacău au ajuns la noi”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…