Categories: Ştiri sănătate

Cum procedezi dacă testul este negativ, dar simptomele persistă? Raed Arafat: „Putem să ne așteptăm la surprize”

Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, în România, iar rata de pozitivare depășește 30%, au anunțat autoritățile duminică. Cu toate acestea, se pare că proporția celor care au nevoie de spitalizare este mai mică.

Spre deosebire de valurile anterioare, proporția persoanelor infectate care au nevoie de îngrijire medicală de specialitate este mai mică.

Acest lucru demonstrează spusele specialiștilor, conform cărora varianta Omicron este mai contagioasă, însă nu mai letală.

Totuși, nu toți experții consideră că acest lucru este o veste bună. Varianta Omicron încă ucide, iar faptul că infectează mai multe persoane este la fel de periculos pentru oameni, mai ales pentur categoriile care au un risc ridicat.

Nevoia de spitalizare, mai mică în acest val pandemic

Faţă de valurile precedente, proporţia celor infectaţi care au nevoie de internare este mai mică – acum sunt aproximativ 5.500 de persoane, sub o treime din nivelul atins în toamnă. La Terapie Intensivă sunt 582 de bolnavi, iar medicii din spitalele de pediatrie tratează aproape 500 de copii.

Autorităţile se aşteaptă însă ca în perioada următoare să fie stabilite noi recorduri de infectări şi ca urmare, să crească şi gradul de ocupare a locurilor din spitale.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susține că riscăm oricând o răsturnare de situație

„Avem infectări din ce în ce mai multe. Înseamnă că nu ne-am stabilizat, nu suntem pe un platou încă și putem să ne așteptăm la surprize și la creşteri mai rapide încă și asta înseamnă că dacă ajungem la un număr foarte mare de infectări, putem să ajungem și la un impact pe sistemul sanitar mai serios.

De asta, persoanele care sunt simptomatice să rămână acasă până se testează, până sunt sigure că nu sunt pozitive, înainte să meargă la locul de muncă, înainte să circule cu mijloacele de transport în comun. Eşti simpomatic, testează-te!

Dacă ai un test antigen rapid negativ și totuși ești simptomatic, tușești, ai febră, ai probleme respiratorii, fă un test PCR, ca să fii sigur că nu ești pozitiv, înainte să te duci la locul de muncă și să ne trezim că un întreg birou sau o întreagă secție este bolnavă, acasă”, a explicat Raed Arafat, potrivit RRA.

Recent Posts

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

18 minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

48 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 ore ago

Citeste si: