Sari la conținut

Cum procedezi dacă ai sinusurile înfundate și ce anume le provoacă

alimente ce țin răceala la distanță
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Sinusurile înfundate apar, adesea, ca simptom al sinuzitei. însă pot fi cauzate și de alergii sau răceli comune. Indiferent de cauză sau formă este foarte important să o tratezi la timp.

Netratată, sinuzita poate deveni subacută sau chiar cronică, iar acest lucru poate duce, mai departe, la complicații.

Aceasta ne poate provoca chiar și febră și vom experimenta clasicele simptome ale infecției virale, cum ar fi tusea și durerea în gât și o putem confunda ușor cu o răceală obișnuită.

Din cauza căilor respiratorii înfundate, vom respira mai greu dar ni se va schimba și calitatea gustului și a mirosului. Totuși, vom simți și niște senzații aparte, cum ar fi inflamația la nivelul nasului. Din cauza acestui lucru putem resimți și durere în acea zonă (ochi, nas, cap).

Cum tratezi sinusurile înfundate?

Unul dintre cele mai eficiente remedii este clătirea sinusurilor cu anumite soluții speciale pe care le putem găsi ușor la farmacie. Acestea sunt recomandate chiar și uneori reprezintă un tratament benefic.

De asemenea, trebuie să bem cantități potrivite de apă, hidratându-ne corespunzător. Acest lucru va subția și chiar va reduce cantitatea de mucus de la nivelul nasului.

Cu toții știm că există ceaiuri și leacuri bătrânești pentru aproape orice. În acest caz este indicat să bem cât mai multe ceaiuri calde din plante benefice. De asemenea, puteți amesteca puțin hrean cu apă fierbinte și miere de albine. La amestec, mai puteți adăuga și niște suc de lămâie.

Chiar și un regim alimentar adecvat poate ajuta cu ameliorarea sinusurilor înfundate. Există alimente care pot favoriza apariția mucusului, cum ar fi mâncarea prea grasă și prăjită, chiar și ciocolata și alimentele care conțin o cantitate mai mare de zahăr, notează BZI.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel