Un nou studiu realizat de catre specialistii de la Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din Carolina a dat o serie de rezultate surprinzatoare despre bere.
Astfel, se pare ca persoanele care consuma moderat bere sunt mai putin predispuse sa se imbolnaveasca de osteoporoza fata de persoanele care nu consuma deloc alcool sau cele care consuma alcool in cantitati foarte mari.
Aceste efecte ale berii sunt date de cantitatile semnificative de siliciu din bere, substanta importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor la oameni. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat modul de fabricare a peste 100 de tipuri de bere si a cantitatii de siliciu din acestea.
Asadar, in functie de tipul de bere consumat, cantitatea de liliciu din aceastabautura poate fi de 6,4 miligrame pentru un litru de apa sau 56,5 miligrame pentru un litru de apa. Acest lucru inseamna ca berile care contin o concentratie mare de malt si hamei sunt mai bogate in siliciu decat cele normale.
Continuarea pe Lyla.ro
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…