Din cuprinsul articolului
Sezonul cald este aici, iar oamenii sunt tot mai îngrijorați din cauza mușcăturilor de căpușe. Este adevărat, mușcătura de căpușă îți poate pune în pericol sănătatea, însă poți face anumite lucruri pentru a preveni un astfel de incident.
Să previi o mușcătură este cea mai bună soluție pentru a nu avea niciun risc. Îmbrăcămintea și modul în care îți petreci timpul liber contează foarte mult în acest sens.
Dacă suspectezi deja o mușcătură este necesar să acționezi imediat. Intervenția imediată este esențială pentru a înlătura complicațiile.
Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, dezvăluie, pentru cititorii Spectacola, care sunt cei 10 pași simpli care te pot proteja de mușcătura de căpușă, dar și ce ai de făcut în cazul în care suspectezi că descoperi p căpușă pe corpul tău.
1. „Măsuri personale de protecție și prevenție cum ar fi îmbrăcămintea adecvată preferabil de culoare deschisă pentru a putea facilita vizualizarea căpușelor cât mai rapid.
2. Hainele care să acopere cât mai mult din suprafață corporală (pantaloni lungi, bluze cu mâneci) eventual haine tratate anterior cu permetrina.
3. Evitarea spațiillor cunoscute cu risc de transmitere a căpușelor precum pădurile și zonele cu multă iarbă, parcurile.
4. Evitarea contactului direct cu iarbă sau plantele din jur.
5. Utilizarea produselor repelente precum spray-urile sau loțiunile împotriva căpușelor. (atenție la indicațiile speciale pentru copii și femeile însărcinate)
6. Verificarea hainelor și bagajelor după excursie în zone potențial expuse riscului de transmitere a căpușelor.
7. Verificarea animalelor de companie.
8. Îndepărtarea capului căpușei dacă această a patruns în piele (B.burgdoferi necesită mai mult de 24 de ore pentru a transmite infecția – boală Lyme).
9. După activitățile recreaționale din parcuri sau zone cu multă iarbă se recomandă că hainele să fie lăsate la aer sau uscătoare cu căldură mare, pentru o perioada de timp
10. Oportunitatea unei antibioterapii profilactice în cazul suspiciunii infectării”, a dezvăluit Dr. Pavelina Andrei pentru Spectacola.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…