Categories: Stil de viaţă

Cum previi alergia la soare cu produse cosmetice de brand?

Vara, îți dorești să stai pe șezlong la plajă, dar din cauza alergiei la soare nu poți face asta? În acest caz simptomele sunt clare, apar mici erupții pe piele și umflături ciudate. De regulă, în cazul intoleranței la soare, anumite părți ale pielii, care nu sunt acoperite de costumul de baie, se înroșesc și în plus apare și o mâncărime enervantă. Asta este un tip de urticarie de la soare, care se manifestă ca efect al razelor ultraviolete puternice la unele persoane.

Urticaria solară se identifică rapid prin starea de mâncărime destul de neplăcută. Ea se poate manifesta și la solar, dar și la persoanele care fac sport sau activități în aer liber. Potrivit medicilor, urticaria solară este destul de rară și poate să apară la orice vârstă. Zonele afectate sunt mâinile, fața, acele părți ale corpului care nu sunt acoperite de haine. În cazuri grave, urticaria solară se poate manifesta prin simptome ce sunt produse și de insolație – durere de cap, amețeală, stări de greață și vomă.

Tratamentul constă în administrarea de antihistaminice orale recomandate de medic și limitarea expunerii la soare. Pentru reducerea alergiei la soare ajută și medicamentele antialergice care se pot procura de la farmacie. Cele mai cunoscute sunt Zyrtek, Claritine, Analergin; acestea se pot lua la liber, deci fără rețetă. Claritine ajută și în caz de alergii, urticarie, febra fânului, este un produs antihistaminic, care ameliorează simptomele de strănut, usturimi nazale, prurit ocular, roșeața pielii, erupțiile cutanate.

De asemenea, vara trebuie luate măsuri de fotoprotecție, cum ar fi purtarea unei pălării de soare cu boruri largi, a hainelor ce protejează de razele UV, aplicarea pe piele a unor creme de fotoprotecție adecvate. Nu trebuie uitat de hidratare, pentru că vara riscul de deshidratare este mare. Foarte important este să se evite soarele între orele 11:00-16:00. Pentru a preveni daunele produse de razele UV, trebuie folosite produse cu SPF mare, cu efect de hidratare.

De asemenea, există produse cosmeticecare previn o posibilă alergie la soare. Acestea se găsesc în magazinele online și includ:

  • Cremă de față protectoare pentru intoleranța la soare
  • Loțiune protecție gel cremă împotriva alergiei la soare SPF 50+
  • Spray revigorant pentru față anti-strălucire SPF 50
  • Spray de protecție SPF 30
  • Fluid protector pentru ten sensibil și intolerant cu SPF 50+ și altele.

În caz de alergie mai ușoară, se pot aplica comprese reci pe piele care au un efect răcoritor și calmant pe zonele arse sau înroșite de soare. Pentru a calma flictenele supurânde (inflamațiile mici cu lichid) se poate aplica pudră de talc fină pentru copii.

Sunt recomandate și produse cosmetice după plajă, cum ar fi:

  • Cremă gel după expunerea la soare de la Eucerin
  • Balsam reparator după soare pentru față și corp
  • Gel calmant după expunerea la soare cu efect de hidratare.

Aceste produse calmează pielea, hidratează intens de până la 8 ore, au efect răcoritor, sunt potrivite pentru pielea sensibilă, prelungesc bronzarea naturală și oferă o senzație de confort și relaxare. Este important ca ele să se aplice pe pielea curată și uscată. În concluzie, este important de făcut duș după fiecare ieșire la plajă sau baie în mare.

În caz de intoleranță la soare se poate folosi un spray protector pentru corp, care oferă o serie de beneficii pielii și anume:

  • Este ușor de aplicat pe piele prin pulverizare și oferă o acoperire uniformă
  • Îmbunătățește toleranța pielii pe termen lung
  • Dezvoltă capacitatea naturală de apărare a pielii
  • Este potrivit pentru pielea sensibilă și cu intoleranță la soare
  • Ajută și în caz de arsuri solare.

Pentru pielea sensibilă și alergică sunt potrivite și produsele cu filtre minerale și SPF 50+, care oferă o bună protecție împotriva razelor UVA și UVB. Acestea previn îmbătrânirea prematură a pielii, au o textură lichidă, ușoară, conțin vitamina E, sunt rezistente la apă și transpirație.

Astfel de produse de brandsunt foarte eficiente, oferă o protecție ridicată împotriva razelor ultraviolete.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

5 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

25 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

45 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: