Creveții sunt un fel de mâncare delicios și foarte rapid de preparat, potrivit persoanelor care adoră fructele de mare.
Sunt indicați în orice anotimp, iar rețeta clasică este, evident, la grătar. Dar noi vă propunem o rețetă fabuloasă și un mod de preparare mult mai sănătos și comod.
Ideal este să luați creveți decorticați și să îi așezați soldățește într-o tavă de cuptor tip ceramică. Desigur, spălați în prealabil.
250 g unt topit presărați peste creveții aflați în tavă. Apoi adăugați usturoi tocat (aproximativ 3 căței), zeama de la o lămâie mare, sare, piper, fulgi de chili, un pahar cu vin alb, după care amestecați totul în tavă, ca să se întrepătrundă condimentele.
Introduceți la cuptor la 200 grade, aproximativ 13-15 minute. Separat, fierbeți paste linguini, iar după ce creveții au fost scoși de la cuptor, strecurați pastele și amestecați-le în tavă, cu creveții și sosul de acolo. Presărați puțină verdeață și consumați mâncarea caldă și delicioasă, un festin pentru papilele gustative.
Creveții sunt foarte sănătoși, dar trebuie consumați cu moderație de persoanele care au colesterolul mărit.