Din cuprinsul articolului
Cum prepari cele mai aromate murături asortate! Pentru ca sunt perfecte in perioada iernii si se pot servi ca garnitura alaturi de orice preparat datorita gustului acrisor, astazi va spunem care este TRUCUL SECRET al gospodinelor iscusite pentru cea mai simpla si gustoasa reteta de muraturi.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Se spală bine murăturile. Se curată un borcan şi Se usucă bine. Se adaugă sare, piper, usturoi, semințe de coriandru și se amestecă cu cele două tipuri de oțet.
Adăugați murăturile și dacă oțetul nu le acoperă, umpleți cu apa necesară.
Amestecați foarte bine şi capsaţi borcanele.
Nu este deloc simplu să faci zacuscă, fiind destul de laborioasă, de aceea este esențial să o prepari corespunzător pentru a putea rezista toată iarna, să nu fermenteze și să nu facă mucegai.
O greșeală pe care gospodinele o comit atunci când fac zacuscă este aceea că nu sigilează bine borcanele. Astfel, acestea prind aer și în scurt timp va apărea mucegai pe marginea borcanelor.
În plus, dacă nu se păstrează într-un loc răcoros, zacusca poate fermenta. Pentru a fi sigure că zacusca dvs. va rezista toată iarna, se poate adăuga un conservant, informează Food Story.
Dr. Anca Hâncu a vorbit la Antena 3 despre unul dintre alimentele preferate ale românilor în această perioadă. Iată tot ce trebuie să știți despre zacuscă!
”Zacusca este foarte bună și sănătoasă. Prin coacere, fierbere, se obține un produs valoros din toate punctele de vedere. Legumele folosite la zacuscă: vinete, dovlecel, roșii, ardei, au multe fibre, puține calorii, sunt pline de apă și prin acest proces de coacere se obține un produs sănătos potrivit și pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil.
Diferența o va face cantitatea de ulei folosită. O zacuscă poarte avea pentru 100 gr de la 80-150 calorii. Dacă mâncâm cu multă pâine, vor fi multe calorii. Important e să ne bucurăm cu moderație de acest aliment”, a spus dr. Anca Hâncu la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.
Mare atenție la preparare! Dacă nu este gătită corect, zacusca se poate transforma într-o bombă pentru sănătate.
”Este și un act de foarte mare responsabilitate, pentru că, dacă nu faci corect zacusca, dacă nu speli foarte bine legumele, dacă nu urmezi toate procedurile, (alimentele trebuie fierte bine), se poate ajunge la toxină botulinică care este letală.Toxina botulinică se folosește în estetică, inducând paralizia mușchilor.
Dacă nu este bine gătită, ne poate îmbolnăvi. Dacă mâncăm alimente la borcan care nu sunt ok, pot apărea imediat crampe, dureri abdominale, diaree, vărsături. Imediat să apelăm la un medic”, a mai spus dr. Anca Hâncu.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…