Categories: Stil de viaţă

Cum prepari cea mai bună mămăligă tradițională cu un truc simplu

Rețetă de mămăligă tradițională. Mămăliga este alimentul tradițional, care înlocuiește cu succes pâinea, se face foarte ușor, doar din două ingrediente, este sățioasă și mult mai naturală decât pâinea din comerț.

Dacă nu vă faceți pâine în casă, mămăliga este un înlocuitor de nădejde. Se poate consuma atât caldă, cât și rece și merge cu orice.

Sunt persoane care aleg drept gustare o felie de mămăligă rece unsă cu magiun de prune, fără zahăr. Iar această combinație le potolește pofta de dulce într-un mod prietenos cu silueta.

Cercetătorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct.

Mai mult, banala mămăligă revitalizează funcţiile sexuale, în special feminine. Rezultatele cercetărilor româneşti efectuate de antropologi în regiunea Bran-Rucăr (unde mămăliga e mai des pe masa românilor) arată că 9% dintre femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană intensă, manifestată şi prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate.

Așa că, undă verde la mămăligă, doar că trebuie să știm un truc pentru a o prepara corect. Altfel va face cocoloașe și nu va mai fi bună de mâncat.

Iată cum prepari o mămăligă ca la bunica acasă

Pui apă la fiert într-o oală nu înaltă. Presari sare, fiindcă acesta este momentul când pui sarea. Asigură-te că ai cernut mălaiul și că ai la îndemână un tel.

Trucul mămăligii perfecte acum urmează. Când apa sărată fierbe, dai focul mic și adaugi o lingură de ulei de măsline. Apoi începi să torni mălaiul, ușor, treptat și amestecând continuu cu telul!

Este foarte important acest parcurs, doar așa evitați cocoloașele. Când aveți o consistență grosuță, nu ciorbă, puteți schimba telul cu lingura de lemn și continuați să amestecați, pentru a nu se prinde mălaiul de fundul recipientului.

Este bine să lăsați mămăliga pe foc cel puțin 10 minute. Foc mic și amestecați în continuu. Când considerați că aveți textura potrivită și o puteți răsturna, alegeți un tocător de lemn pe care îl puneți ca un capac peste oală și răsturnați mămăliga.

Se poate servi imediat, cu brânză, smântână, lapte, saramură, sarmale, ostropel sau ciulama de ciuperci, constituind o masă delicioasă și sănătoasă.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: