Cum prepari apa alcalină și ce beneficii uimitoare aduce. Neutralizează aciditatea excesivă-sursa tuturor bolilor

Aciditatea este cauza tuturor bolilor, susține dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite. Pentru ca apa alcalina are un nivel mai ridicat al pH-ului, poate neutraliza acidul din fluxul sanguin, poate stimula metabolismul si poate ajuta organismul sa absoarba mai eficient nutrientii. In plus, aceasta apa ar preveni artrita, precum si alte boli degenerative.

Apa alcalina are in compozitia sa mai mult oxigen si minerale alcaline fata de apa acida sau neutra. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

  • Detoxifiaza. Consumul de apa alcalina neutralizeaza aciditatea si indeparteaza reziduurile acide din celule si tesuturi. Elimina toxinele acumulate in organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente si previne procesul natural de imbatranire. Reziduurile acide colectate in organism pot conduce la grave conditii de sanatate.
  • Hidrateaza. Apa alcalina te ajuta sa redobandesti sanatatea optima pentru ca este mult mai usor absorbita la nivel celular, hidratand astfel organismul.
  • Oxigeneaza. Apa alcalina actioneaza precum un antioxidant, neutralizand radicalii liberi. Apa alcalina poate neutraliza in mod eficient si bloca actiunea negativa a radicalilor liberi. In plus, apa alcalina transforma radicalii liberi in oxigen pe care corpul il poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravietui intr-un mediu oxigenat, alcalin.
  • Alcalinizeaza pH-ul. Apa alcalina ajuta la echilibrarea pH-ului organismului care tinde sa fie acid ca urmare a alimentatiei, stresului si expunerii la toxinele din mediul inconjurator. Mediul alcalin este cel normal pentru sanatatea unei persoane.
  • Imbunatateste sistemul imunitar maximizand capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor.

Pregateste-ti chiar tu apa alcalina

Puteti obtine apa alcalina chiar la domiciliu. Utilizati un ulcior mai mare, de sticla, in care sa puneti fie apa potabila de la robinet, fie apa potabila imbuteliata sau chiar apa distilata. Nu umpleti insa intreg recipientul, pentru a putea amesteca. Adaugati o lingurita de bicarbonatde sodiu in recipient si amestecati bine. Testati apoi pH-ul apei cu un test special, pe care il gasiti de obicei la magazinele specializate, de exemplu la cele unde se vand piscine. Nivelul apei trebuie sa fie undeva intre 8,5-9%. Daca, in urma testarii, apa nu are inca acest pH, mai adaugati putin bicarbonat. Puteti baga recipientul in frigider si amestecati de fiecare data cand vreti sa beti.

Apa alcalină cu lamaie

Lamaile reprezinta singurul aliment din lume care este anionic, adica are un electron in plus. Atunci cand consumati limonada, organismul reactioneaza la proprietatile lamaiei transformand apa in apa alcalinizata, pe masura ce organismul o digera. Tot ce trebuie sa faceti este sa umpleti din nou un recipient cu apa si sa taiati o lamaie in opt parti egale. Puneti bucatile de lamaie in apa, fara insa a le stoarce. Acoperiti recipientul si lasati-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. In acest mod veti obtine apa alcalina

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

19 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

39 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

58 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: