Din cuprinsul articolului
Cum preparăm cea mai bună cafea la ibric: Întrece și cel mai performant espressor, despre care se spune că face tare cafea. Iată câteva secrete:
Iubitorii de cafea vor prefera întotdeauna cafeaua la ibric, cea care întrece de departe orice alt tip de cafea la filtru, espressor etc. Dar pentru ca minunata licoare preparată la ibric să fie atât de bună, trebuie să ținem cont de anumite detalii extrem de importante.
În primul rând, o cafea bună va ieși din boabe de calitate, cum sunt cafelele de origine, Etiopia, Columbia, Guatemala, de calitate superioară.
După ce am ales cafeaua preferată, mai intensă, mai aromată, mai fructată, mai prăjită sau nu, urmează pasul doi: ibricul.
Ei bine, da! Pentru o cafea bună, important este și ibricul în care o preparăm. Cunoscătorii ne recomanda mai ales cele din cupru.
De ce? Simplu. Cuprul este un foarte bun conducator de caldura, se incalzeste mai repede si mai bine, si este si foarte rezistent.
Dacă nu avem din cupru, este în regulă și un ibric din inox.
Apoi, macinarea boabelor de cafea influenteaza iar foarte mult cafeaua la ibric pe care o vei prepara. Boabele de cafea trebuie macinate foarte fin.
Este cel mai bine să cumperi cafeaua boabe și să o râșnești acasă, gustul va fi mult mai intens și va mirosi în toată casa a cafea.
Poate părea ciudat, dar până și apa influențează gustul cafelei, așa că asigură-te că folosești o apă de calitate. Poți folosi o apă plată, fără clor, cum este cea de la robinet. Ideală ar fi apa de izvor, dar este ceva mai complicat.
Dacă avem tot ce ne trebuie, acum mai avem de urmat pașii corecți pentru a obține licoarea divină:
Cafea preparată astfel este gata să fie savurată, dar înainte trebuie să ne pregătim un pahar mare cu apă din care bem înainte de a gusta cafeaua.
Apa este necesară pentru a ne curăța gura înainte de a savura cafeaua, dar și pentru a evita deshidratarea prin consumul de cafea. De regulă, apa trebuie să fie de două ori cantitatea de cafea din ceașcă.
Mai trebuie să așteptăm 2 minute până se așază zațul pe fundul ceștii și este gata de savurat. Se poate pune un strop de zeamă de lămâie, pentru ca zațul să se depună mai rapid, dar nu este obligatoriu.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…