Sari la conținut

Cum să te pregătești pentru SARCINĂ. Câteva reguli de AUR

Înainte de a rămâne însărcinată, e bine să fii conștientă de starea sănătății tale, dacă ai carențe de vitamine și ce regim de viață trebuie să urmezi.

Evident, toate aceste lucruri vor fi posibile în cazul unei sarcini planificate. Doar că înainte de a planifica sarcina propriu zisă, e bine să te informezi și în legătură cu celelalte aspecte.

Ideal este să începi pregătirea pentru sarcină cu șase luni înainte, spune Sherry Ross, medic obstetrician la o clinică din Santa Monica, California.

”Desigur, nu toate femeile își pot planifica sarcina, 50% dintre ele rămân însărcinate fără niciun plan și nu înseamnă că vor avea sarcini cu probleme”, a mai spus medicul.

Doar într-o lume perfectă viitorii părinți se pregătesc dinainte, conform sfaturilor medicale. Dar pentru cei care lucrează intens la acest proiect și își doresc copii, sunt câteva sfaturi foarte bune, de care viitoarea mămică ar trebui să țină seama, conform site-ului womenshealthmag.com.

În primul rând, trebuie făcut un set de analize complete, ca viitoarea mămică să știe exact dacă suferă de anumite afecțiuni, cum stă cu tensiunea, dacă are anemie sau vreo problemă hormonală.

Este imperios necesar, atât pentru femeile care pregătesc ”terenul” pentru a rămâne însărcinate, cât și pentru cele gravide deja, să ia acid folic. Acest complex de vitamina B este esențial pentru a preîntâmpina anumite anomalii. ”Femeile trebuie să înceapă să ia acid folic cu cel puțin 3,4 luni înainte de sarcina propriu zisă. Acidul folic previne problemele care se pot ivi la făt legate de coloana vertebrală sau de creier”, a subliniat doctorița Ramos.

Viitoarele mame trebuie neapărat să renunțe la viciile periculoase, cum ar fi fumatul, alcoolul sau drogurile. De asemenea trebuie să reducă nivelul de stres, să doarmă mai mult și să limiteze consumul de cafea.

Este esențial ca viitoarea mamă să aibă grijă la alimentație și să se axeze pe o dietă mediteraneană, care este cea mai recomandată. Să elimine produsele procesate și nesănătoase și să consume legume și fructe proaspete, cereale integrale, pește și carne slabă.

Recomandat este pentru viitoarele mame, pe lângă analizele uzuale, să efectueze și analize pentru boli genetice, să fie foarte clar dacă au sau nu boli ereditare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel