Din cuprinsul articolului
Cum pregătesc coliva maicuțele în mănăstiri. Coliva este un rețetă religioasă tradițională din România, preparată de obicei din grâu fiert, zahăr, nucă, stafide și alte ingrediente.
Preparat vechi de când lumea, coliva este nelipsită în manifestările mortuare precreștine. Coliva reprezintă o ofrandă adusă pentru sufletul celor decedați și simbolizează renașterea și viața eternă.
Dar, în ciuda faptului că este prezentă în special la evenimentele nefericite, rămâne, totuși, un desert delicios.
Prezentăm, în cele ce urmează, rețeta folosită de majoritatea măicilor de la mănăstiri.
Poftă bună și să fie primit!
Inspectoratul Teritorial de Muncă București vine cu o serie de clarificări importante referitoare la procesul…
Programul pelerinajului la Sfântul Dimitrie cel Nou. Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc sâmbăta şi duminica pe…
Horoscop 24 octombrie. Se anunță o zi benefică pentru majoritatea zodiilor, în special pentru nativii…
Măsuri pentru a preveni boli grele. Urmați aceste sfaturi recomandate de OMS pentru a evita…
Poți face o toxiinfecție alimentară de la aproape orice, dar „vinovații” obișnuiți includ carne crudă…
Premieră pentru Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, unde a fost aplicat cu succes un…