Din cuprinsul articolului
Potrivit National Kidney and Urologic Diseases and Information Clearinghouse, bolile tractului urinar sunt a doua cea mai frecventa infectie din organism. Infecțiile tractului urinar (ITU) reprezintă aproximativ 8,3 milioane de vizite la medic pe an.
Sistemul urinar este format din rinichi, uretere, vezica urinara si uretra, dar elementele cheie ale acestui sistem sunt rinichii, o pereche de organe de filtrare brun-violet, in forma de fasole, situate sub coaste spre mijlocul spatelui. .
Scopul rinichilor este de a elimina excesul de lichid și deșeurile din sânge, care sunt expulzate în urină. Acest lucru ajută la menținerea unui echilibru stabil de săruri și alte substanțe din sânge și produce un hormon care ajută la formarea globulelor roșii.
Tuburile înguste numite uretere transportă urina de la rinichi la vezică, un organ asemănător unui sac în abdomenul inferior. Urina este stocată în vezică și golită prin uretră.
Infecțiile tractului urinar pot rezulta dintr-o serie de lucruri, inclusiv boli cu transmitere sexuală. Microorganismele pot provoca ITU atât la bărbați, cât și la femei.
În mod normal, urina este sterilă și lipsită de bacterii, viruși și ciuperci, dar conține lichide, săruri și deșeuri. O infecție apare în sistemul urinar atunci când organisme minuscule, de obicei bacterii din tractul digestiv, se agață de orificiul uretrei (tubul care transportă urina de la vezică la exteriorul corpului) și încep să se înmulțească.
Autoritățile medicale susțin că cele mai multe infecții ale tractului urinar provin de la un tip de bacterie, Esherichia coli (E. coli), care trăiește în mod normal în colon.
Cu toate acestea, în multe cazuri, bacteriile călătoresc mai întâi în uretră și atunci când bacteriile se înmulțesc, apare o infecție, cum ar fi uretrita, o infecție limitată la uretră.
Acum, când bacteriile se deplasează în vezică și se înmulțesc, apare cistita (o infecție a vezicii urinare) și atunci când infecția nu este tratată prompt, bacteriile pot călători mai departe până la ureter pentru a se multipli și infecta rinichii, rezultând pielonefrita, cunoscută în esență ca un infectie la rinichi.
Simptomele comune ale ITU sunt:
O dietă aproape crudă și vegană este întotdeauna cea mai bună atunci când trebuie să se vindece sau chiar doar pentru menținerea sănătății și a bunăstării optime. Alimentele naturale ar trebui să fie întotdeauna organice.
Eliminați în întregime (dacă puteți) toate cărnurile și produsele lactate, ouăle, cerealele rafinate, amidonul rafinat, zahărul, sarea, băuturile alcoolice, băuturile efervescente (de exemplu, sifonul), mâncarea nedorită (inclusiv fast-food) etc.
Aceste lucruri sunt toate Alimente tamasice (inductoare de acid). Acestea scad alcalinitatea naturală a organismului și promovează îmbolnăvirea. Alimentele tamasice sunt impure, putrezite sau moarte și, în general, produc senzații de greutate și letargie.
Când vă vindecați de infecții ale tractului urinar sau de orice problemă a sistemului urinar, beți apă alcalină (care va contracara supra-acidificarea tractului și a sistemului urinar).
Există o mulțime de ierburi care pot fi folosite pentru a vindeca infecțiile tractului urinar în special și a sistemului urinar în general. Plantele care au afinitate pentru tractul urinar în general și rinichii în general sunt numite ierburi „diuretice” și „nefritice”. Plantele diuretice și nefritice (cum ar fi cele enumerate mai sus) sunt antiseptice urinare.
Aceste ierburi includ:
Indiferent de boala sistemului urinar – cistita, nefrita, uretrita, pietrele la rinichi, litiaza vezica urinara, cancerul vezicii urinare si/sau rinichilor, insuficienta renala, uremie, incontinenta urinara, ureterita – aceste plante pot fi de mare ajutor in procesul de vindecare.
Infecțiile tractului urinar sunt 100% reversibile și nu trebuie să luați antibiotice (medicamente) toxice artificiale care pot suprima infecția tractului urinar și, în schimb, vă fac să aveți de a face cu infecția cu drojdie, deoarece antibioticele provoacă fără îndoială infecția cu drojdie în organism.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…