Din cuprinsul articolului
Alergia la polen este una dintre cele mai comune alergii la nivem mondial. Simptomele pot varia în funcție de formă, iar medicii recomandă să le acordăm atenție încă de la început.
Specialiștii susțin că avem mai multe șanse de recuperare și combatere a alergiilor dacă acordăm atenție simptomelor și vom face un control.
Odată cu debutul simptomelor, medicul curant poate recomanda o terapie eficientă care, deși poate dura ani, te va scăpa de alergie și de simptomele neplăcute.
Strănuți când te afli în apropiera anumitor plante? Nasul îți curge și ochii ți se înroșesc? E clar, eși alergic!
Expunerea la anumiți factori din mediu favorizează dezvoltarea alergiilor.
„Există o predispoziţie genetică a anumitor persoane. De obicei, se transmite”, a spus medicul Poliana Leru la Antena 3, citată de Click! Sănătate.
Dacă vorbim despre alergiile respiratorii produse de polenul planetelor, ele produc aşa numitele alergii sezoniere, cum ar fi rinita şi rinoconjunctivita, dar şi astmul alergic.
„Când vorbim despre sezonul de alergii, ne raportăm la plantele pe care le avem în zona noastră geografică şi la calendarul acestor plante.
În prima parte a primăverii este polenul arborilor. Este mai scurt şi mai puţin sever. În România, predomină alergiile produse de plantele de primăvară, numite graminee. Acum suntem în plin sezon. Mai durează şi în iunie şi iulie. Sunt acele plante cu spic pe care le vedem prin diverse curţi.
Ele produc polen, care determină boala fânului, care durează o lună, două, chiar trei”, mai spune medicul.
Simptomele sunt nazale şi oculare. Prurit, secreţii nazale, obstrucţie nazală, respiraţie dificilă şi, uneori, durere de cap. Tinerii sunt cei mai afectaţi. Dacă sunt ignorate, alergiile se agravează. Cel mai important este să ştim şi când este perioada de vârf.
În general, vom evita locurile în care există aceste plante. „E bine să începem un tratament simptomatic, dar nu atunci când suntem deja foarte rău. Uneori, în situaţii grave, să părăsim acel loc. Mai există şi tratamentul de bază, imunoterapia alergenică. Este bine să se înceapă înaintea sezonului, dar se repetă după câteva luni și cel puţin 5 ani”, a adăugat medicul.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…