Din cuprinsul articolului
Cercurile întunecate de sub ochi. Adesea ne aruncăm o privire în oglindă și suntem uimiți de umbrele întunecate de sub ochii noștri. Ne fac să parăm obosiți, adăugând ani vizibili la vârsta noastră reală.
Genetica, modelele neregulate de somn, stresul, alergenii sau decolorarea pielii, sunt doar câteva dintre motivele pentru care cercurile întunecate își fac apariția sub ochii noștri.
Dar ce anume încearcă să-ți spună corpul tău prin intermediul acestor cearcăne?
„Cercănele întunecate de sub ochi sunt frustrante și constituie o problemă de îngrijorare pentru un număr mare de oameni. Sunt neplăcute și incomode până la urmă. Aceste pungi de sub ochi pot face pe cineva să pară obosit, îmbătrânit și chiar bolnav”, spune dr. Shareefa Chause, dermatolog și cosmetolog la Clinica de îngrijire a pielii Shareefa.
Cearcănele de sub ochi, cunoscute și sub numele de hiperpigmentare periorbitală (POH), pot apărea cu nuanțe de: maro, albastru, negru sau violet. În general, se consideră că sunt cauzate de oboseală, potrivit Healthline.
Pot afecta pe oricine, însă apar mai des în cazul anumitor persoane: oameni cu o predispoziție genetică de a dezvolta această afecțiune, adulți aflați la o vârstă mai înaintată și persoane cu tonuri ale pielii mai închise la culoare, care sunt predispuse la hiperpigmentare în jurul ochilor.
Pot apărea din cauza factorilor genetici, a alergiilor sau din alte motive. Din fericire, există remedii naturale și tratamente medicale care te pot ajuta să le ameliorezi.
„Cearcănele sunt cea mai importantă preocupare cosmetică la nivel mondial. Apar din cauza geneticii, fumatului, alcoolului și a afecțiunilor medicale, cum ar fi hemoglobina scăzută, frecarea frecventă a ochilor, pastilele fără prescripție medicală, pielea uscată, dermatita atopică sau eczema. Este o boală cronică care provoacă inflamația, roșeață și iritare a pielii. Cearcănele se agravează odată cu îmbătrânirea din cauza slăbirii pielii noastre și a pierderii grăsimii subcutanate.
Datorită îmbătrânirii, pielea pierde grăsime și colagen, ceea ce face ca vasele de sânge albăstrui să înceapă să apară și o piele translucidă liberă care acoperă mușchiul și poate avea cearcănele. Chiar și vizionarea aparatelor electronice pentru o perioadă mai lungă de timp, frecarea ochilor și nu spălarea corectă a machiajului ochilor poate provoca cearcănele”, a explucat dr. Chause, pentru thehealthsite.com.
Tratamentul cearcanelor depinde de factorii etiologici, tratarea cauzei este cel mai important lucru, in afara de faptul ca cremele topice cu cafeina si peptide au aratat unele beneficii. Pentru a gestiona cearcănele, iată ce vă sugerează medicul:
Combinând aceste strategii cu o rutină consecventă de îngrijire a pielii, adaptată pentru a viza cercurile întunecate, puteți gestiona eficient această îngrijorare comună și puteți obține un ten mai împrospătat și mai luminos.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…