Din cuprinsul articolului
Cum poți să scapi de acnee într-o singură zi! Cu siguranță o să rămâi uimit, căci acest ingredient se află deja în bucătăria ta.
Acneea este o afecțiune a pielii care afectează nu numai adolescenții. Este important să o tratezi și să mergi la dermatolog, totuși, există opțiuni naturale la care poți apela. Vă spunem cum să combateți acneea cu usturoi: 4 moduri de a-l folosi.
Când foliculii de păr se înfundă cu ulei și cu celule moarte ale pielii, apar punctele albe, punctele negre sau coșurile, care este cunoscută sub numele de acnee, o tulburare care poate afecta oameni de toate vârstele.
Potrivit specialiștilor Clinicii Mayo, sunt 4 factori principali implicați în apariția acneei: o producție în exces de grăsime, foliculii de păr înfundați de grăsimi și celulele moarte, bacteriile și inflamația.
Riscul de a nu trata sau de a nu avea îngrijirea adecvată este că pot apărea cicatrici care persistă în timp sau modificări ale pielii, cum ar fi zonele mai întunecate sau mai deschise pe piele.
Din fericire, există remedii la care poți să apelezi acasă și produse fără prescripție medicală care pot ajuta. Desigur, dacă le-ați încercat de câteva săptămâni și nu observați îmbunătățiri, consultați medicul dermatolog, este posibil să aveți nevoie de medicamente sau de un tratament mai specific.
Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în medicina tradițională, deoarece este asociat cu diferite proprietăți. Cu toate acestea, capacitatea sa antibacteriană, antifungică, antivirală și antiseptică, atribuită alicinei, este benefică și pentru pielea noastră.
În cazul acneei, ajută la uciderea bacteriilor care o cauzează, pe lângă reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sângelui; De asemenea, vitaminele sale C, B-6 și mineralele precum seleniul, cuprul și zincul sunt asociate cu capacitatea de a controla substanțele uleioase legate de acnee.
Cum poți să scapi de acnee într-o singură zi! Datorită acestor și altor proprietăți, un articol publicat în revista Dermatology Reports subliniază că, pe lângă acnee, există diferite aplicații dermatologice pentru extractul topic de usturoi.
Acestea includ psoriazisul, alopecia areata, cicatricile cheloide, vindecarea rănilor, infecțiile fungice și chiar anti-îmbătrânire.
Ai grijă doar, dacă ai o reacție, consultă medicul. La fel si in cazul in care esti in tratament pentru acnee sau alta afectiune dermatologica, intreaba medicul dermatolog inainte de a-l folosi.
Se prepara o pasta dintr-un catel de usturoi, care se aplica pe zona afectata. Pasta trebuie lasata cateva minute sa actioneze, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.
Exista, insa, si persoane care spun ca acelasi efect il are si sucul din catelul de usturoi. Experimente filmate arata ca o acnee usoara poate fi tratata chiar si intr-o zingura zi astfel.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…