Din cuprinsul articolului
Cum poți reduce cantitatea de mâncare atunci când dorești să slăbești sau să-ți schimbi obiceiurile alimentare? „În primul rând trebuie să avem cel puţin două minute de reculegere. Să ne detașăm de absolut orice din jurul nostru, de eforturi, de gânduri rele”!
Un medic celebru spune că ar trebui să existe „un ritual la fiecare masă”
Celebrul academician Ovidiu Bojor a dezvăluit câteva reguli ențiale atunci când servim masa pentru a ne putea bucura cu adevărat de gustul mâncărurilor.
Lingurița este cea mai bună metodă de a mânca. În acest fel vom putea reduce cantitatea de mâncare și vom avea posibilitatea să gustăm din toate alimentele, fără să ne îngrășăm.
„Unii mănâncă cu polonicul, alții cu lingura, eu mănânc cu lingurița. Puțin și ușor, dar din toate”, spune dr. Bojor.
Medicul atrage atenția unui factor foarte important peste care unii dintre noi renunță fără să știe că își fac mai mult rău decât bine.
SOIA contribuie la dezvoltarea fizică a copiilor
„Din când în când şi în special pentru copii, în perioada de creștere, de la 4 până 18 ani, avem nevoie și de proteine animale, carne roșie. Explicaţia este foarte simplă. Să luăm soia ca exemplu, care este bogată în proteine, lipsesc patru până la cinci aminoacizi esenţiali, faţă de cei din carne. Aceştia contribuie la dezvoltarea fizică, intelectuală, cerebrală, spirituală a tânărului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă diminuăm cantitatea de carne, o înlocuim cu proteine ușoare, pește de exemplu”, explică academicianul.
Este total greșit să renunțăm definitiv la proteinele din carne, în favoarea unei diete vegetariene, spune celebrul academician.
Conţine omega 3, omega 6, alte elemente, în afară de proteina aceasta uşor asimilabilă. Recomand celor mai sensibili peștele de apă dulce precum șalăul, știuca, bibanul, avatul și cleanul”, spune medicul.
Sfat: Să angajăm cât mai puţine discuţii în timpul mesei
„În primul rând trebuie să avem cel puţin două minute de reculegere. Să ne detașăm de absolut orice din jurul nostru, de eforturi, de gânduri rele, iar după aceea să închidem televizorul, să angajăm cât mai puţine discuţii în timpul mesei şi vom obţine nişte rezultate formidabile”, declară academicianul.