Deşi, copiii sunt programaţi biologic să fie atraşi de alimente care conţin zahăr şi sare, îţi poţi determina copilul să prefere fructele şi legumele dinainte de a-l naşte.
Mai exact, trebuie să fii foarte atentă la dietă în timpul sarcinii, deoarece femeile însărcinate care au o dietă sănătoasă şi echilibrată au mai puţine şanse să nască un copil mofturos la mâncare.
,, Organizarea circuitelor neuronale, inclusiv ale celor care controlează comportamentele şi aporturile alimentare ale viitorului copil se constituie şi se reglează în perioada intrauterină, iaracest proces este înalt dependent de alimentatţa mamei” explică nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.
Iată ce te sfătuieşte specialistul în nutriţie în ceea ce priveşte alimentaţia în sarcină
– evită grăsimile hidrogenate, alimentele prăjite, produsele de patiserie şi cofetărie
– alege alimentele bogate în acizi graşi Omega3 care se găsesc în peşte, seminţe, in, nuci, alune
– evită restricţiile alimentare, mai ales la începutul sarcinii, deoarece pot influenţa evoluţia metabolică a copilului
– consumă cât mai multe fructe şi legume proaspete
– nu uita de suplimentele alimentare ca iodul, acidul folic, de care ai nevoie în primul trimestru de sarcină